• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
рашкета написа:
...Няма как да просълзи ако навиеш кълчищата таферно.А за по-сигурно ползвам течен тефлон при такива монтажи(вместо плюнката де).
Я ме светни за това "таферно" навиване на кълчища? Как се прави?
А течния тефлон какво представлява?
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:

Я ме светни за това "таферно" навиване на кълчища? Как се прави?
А течния тефлон какво представлява?
таферно
течен тефлон
Едно време ползваха боята за сигурна връзка.
Днес за пореден път направих проверка за теч на лепените пп тръби (преди 2-3 дни). За моя огромна радост нямаше нмикъде и капка. Това ми даде основание да затворя куфара.
Прикачен файл:
str8.JPG
str8.JPG (62.11 KиБ) Видяна 3547 пъти
Планирам да сложа още един слой гипскартон. Нали трябва да шпакловам фугата (оградено в синьо) преди да сложа 2-ия слой?
Купил съм си това за запълването на фугата:
Прикачен файл:
knauf.JPG
knauf.JPG (23.82 KиБ) Видяна 3547 пъти
След 2-я ГК ще запълня фугите + главите на винтовете. Нещо друго?

Нивелирах смеситела. Като се загледах в предпазния капак видях, че има отбелязано ниво, на което пише "MAX":
Прикачен файл:
sm1.JPG
sm1.JPG (75.72 KиБ) Видяна 3547 пъти
Предполагам, че това е максималното ниво, до което може да стигне гипскартона/мазилката преди да започна да лепя плочките. Така ли е?
Доста се озадачих, за да не дойде после нещо късо. Ето вижте какво е положението сега:
Прикачен файл:
sm2.JPG
sm2.JPG (60.09 KиБ) Видяна 3547 пъти
Като сложа още един слож гипскартон от 2-та см, кото стърчат ще остане един. върху втоярия слой ГК ще има мрежа и шпакловка с CM11 и май ще изконсумирам всичко?
Дали правилно разсъждавам за значението на надписа "MAX"? Моля майсторите, които са монтирали вградени смесители да споделят.
Тани - модератор
Сложи още сега останалите части на смесителя и виж колко ти остава отзад за пълнеж! Това е най-сигурната проверка! Шпакловай всички снадки на гипскартона преди да сложиш следващия слой. Гледай да разминеш снадките на следващия слой с тези на долния !

И за какво ти е да шпакловаш всъщност после гипскартона? Ако искаш всичко да стане както трябва , намажи с течна хидроизолация и сложи хидроизолационни ленти по ъглите, особено на местата където ще има пряко мокрене!

ПП

Описание

CM 11 PLUS - разтвор за лепене на керамични плочки
върху бетон, циментови замазки и други минерални осно-
ви на закрито и открито. За лепене на гранитогрес (макс.
размер 40х40 cm) на закрито.

Код: CM11Gres
Производител: Henkel
Тегло: 25.000 кг

Цена: 12.60лв.
Брой:

Подробно описание
Свързани продукти

CM 11 PLUS е разтвор за лепене на керамични плочки върху бетон, циментови замазки и други минерални основи на закрито и открито. За лепене на гранитогрес (макс.размер 40х40 cm) на закрито. Лепилото не позволява свличане и е подходящо за лепене на плочки върху вертикални и хоризонтални основи. При полагане на плочки върху деформируеми и критични основи (гипсокартон, подово отопление, хидроизолирани повърхности, стари керамични покрития и др.) и при полагане на гранитогрес на открито се препоръчва употребата на лепила за плочки Ceresit CM 16, CM 17 или СМ 25. Препоръчва се употребата на фугиращи смеси Ceresit CE 33, CE 40 или
CE 43.
• за керамични плочки на закрито и открито
• за гранитогрес на закрито
• без свличане при вертикални повърхности
• водо- и мразоустойчиво
Клас на лепилото: С1Т съгл. БДС EN 12004

Разходна норма - 2-4 kg/m2
Тани благодаря, че се включваш в темата.
Относно смесителя-като монтирам втория слой ГК ще го монтирам докрай за проверка. Притеснява ме че при монтажа на останалите карантии ще го намокря- и то директно бялата част на ГК, защото там е рязано за отвора. Това проблем ли ще е? Сега се сещам , че мога да попитам-всички отвори, които са рязани в ГК ( за преминаване на тръби, въздуховоди и т.н.), т.е. където пряко се вижда пълнежа-трябва ли да се защитят по някакъв начин? Например да се покрият със нещо, знам ли???
Относно шпакловането на ГК:
Гледах един епизод на "Мисия моят дом". Там направиха точно както ти казваш-намазаха ГК с хидроизолация, а после налепиха плочки. Такава беше и моята нагласа, но четох няколко теми във нашия форум и там горещо препоръчват ГК да се покрие с мрежа и да се шпаклова с лепилото, с което ще се лепят плочките.Същото се отнася и за останалата част на помещението, където е циментоварова мазилка-тънка шпакловка с (1-2 мм), с която да се покрие мазилката.

Аз вече си купих CM 11 plus. От инфото, което ми предостави излиза , че ГК трябва да шпкаловам и да лепя плочки с CМ 16, 17 или 25.T.e. ще се ползват две лепила CM11 върху основната част на помещението и CM16(17, 25) върху ГК. Това че двете лепила ще си граничат точно на прехода Ц-В мазилка/ГК проблем ли е?
Чакам мненията ви... днес и утре мисля да продължа да работя и би било чудесно, ако намеря отговор на въпросите предварително.
Благодаря ви!
Тани - модератор
Не знам какво и къде си чел , но производителя НЕ препоръчва този продукт за твоя случай и то за лепене на плочки, а ти искаш да го ползваш за основа... ! Това с лепенето на мрежа върху гипскартон ме щеше да ме накара да се смея , ако не беше по-трагично отколкото смешно! Е НЯМА такава технология! И преди Колева да ми каже, че има и да ме прати на някой обект да видя , ще се обоснова отново , че няма такава технология препоръчана от ПРОИЗВОДИТЕЛ! Това няма да и попречи пак да ме прати на обекта, както предишния път , но оставям на тебе да си прецениш на кого да се довериш - на бай Иван дето е видял технологията на някой обект и му се се сторила добра или на технолозите на Хенкел , които дават гаранции за написаното! Казах ти каква е правилната технология за лепене не плочки още в предишния пост и аз си я спазвам , а парите времето и експериментите са си за твоя сметка!
viewtopic.php?f=4&t=38669

Май забравих да спомена , че фугирането (по-добре с лента) на кантовете и винтевете с зеления Унифлот не бива да го пропускаш!

ПП - изрязаните отвори също обмазваш добре с хидроизолация . Може да ги минеш дори веднъж-два пъти повече !
Тани, та значи ГК го минавам само с ХИ (засега съм се спрял на еднокомпонентната "Сика"). И тя е добра основа за лепене на плочки.
А лично ти минаваш ли ВЦ мазилка с тънка шпакловка от лепилото, с което ще се лепят плочките?
Тани - модератор
Ако е прясноположена мазилка няма смисъл! А ако е стара и проблемна , само може да си увеличиш проблемите! Единствено може да позапълниш някои по-големи дупки преди плочките! Полагането на тънка "шпакловка" с лепило почти гарантира прегаряне , защото за да си запази свойствата почти вски продукт на циментова основа има технологично време на съхненене, а мазилката дърпа много бързо влагата от шпакловката! Ако все пак ще шпакловаш , ползвай шпакловка на циментова основа, а не лепило за плочки!!!
jekasus - майстор
Другия производител казва (това ако се вярваме напълно на тях и нищо друго)-
Прикачен файл:
2012-08-18 19 58 45.png
2012-08-18 19 58 45.png (29.96 KиБ) Видяна 3495 пъти
Това за шпакловка-подготовка на основа, щото перфектни стени с мазилка няма.
А и не знам как да го нанеса до 10мм, освен да го шпакловам и не споменават че трябва да с шпакловка на циментова основа.
За мрежата върху картона е краднато от топлоизолации за да се избегне напукване на вътрешни и външни ъгли.
Може и без него, но вътрешни ъгли се минават със силикон(Тани, ако го заглаждаш с наплюнчен пръст, по-добре не казвай), фугата се напуква.
Зеления Унифлот го оставете за таван, не че обикновения сатен ще се издъни, освен ако текне водата от банята от горния етаж.
За хидроизолация в тоалетна - ако има проблем, той ще се вижда или ще под хидроизолация. В другата тема съм пуснал клипче как и докъде се прави. Останалото е излишно хвъргане на пари.

Ако бях като колега Профи, щях да напиша цял роман :-D
Освен теория има и практика.
jekasus написа:
...
За мрежата върху картона е краднато от топлоизолации за да се избегне напукване на вътрешни и външни ъгли.
Може и без него, но вътрешни ъгли се минават със силикон(Тани, ако го заглаждаш с наплюнчен пръст, по-добре не казвай).
Какъв точно силикон? Санитарен?

jekasus написа:
...
В другата тема съм пуснал клипче как и докъде се прави.
Можеш ли да ми дадеш линк?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: