• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
petkov_75 - специалист
Да съживим малко темата! :-D Живи и здрави да сте и да си ползвате тиганите (ВАЛАНДРИТЕ) с здраве и добра компания! :partyman:
След няколкомесечно чакане и десетки напомняния,най-сетне и моят пристигна!Един колега беше обещал да намери диск,но от ангажименти все забравяше и вчера в края на работният ден го подсетих отново и сутринта в 10 часа го докара!"Нов новеничък"(ръждив),а вече има и сефте! :-D :partyman:
Ето и историята му в снимки,макар да снимах сефтето след свалянето на мръвките,но сигурно и при вас е било така,да не кажа,че при някой няма никакви снимки от сефтето! :-D
Прикачен файл:
18082012614.jpg Дълго чаканият диск!
Прикачен файл:
Изображение001.jpg Подготовка!
Прикачен файл:
Изображение003.jpg Парче от ресор 4*4 см и готово за заварка!
Прикачен файл:
Изображение004.jpg Слагане на дръжки от квадратен профил,свален от някоя стара дограма!
Прикачен файл:
Изображение005.jpg Слагане на дръжки от квадратен профил,свален от някоя стара дограма 2!
petkov_75 - специалист
И още малко снимки!
Прикачен файл:
Изображение006.jpg Заваряване на три болта 12 мм за краката (тръба 33 см - 3 броя!)!
Прикачен файл:
Изображение007.jpg ГОТОВ Е!45 санта,с три крака и две дръжки!
Прикачен файл:
Изображение008.jpg Обгаряне с половин литър бензин,щото нямах търпение за сефтето!Така три пъти и поливане с вода!
Прикачен файл:
18082012615.jpg Малка част от мръвките,щото станаха много бързо и нямах време да снимам!
Честно казано,не вярвах да стане нещо,кой знае какво и за първи опит взех кебапчета и кърначета от магазина,които друг път избягвам да купувам!Имаше и малко хамбургски салам,а той на ел скарата става перфектен!Е,вервайте ми,скарата я изхвърлям,не само защото един реотан е прегорял,в смисъл изгнил,а защото няма по вкусна скара от ВАЛАНДАРА! :partyman: Какво да ви кажа?С тиган и малко - 11 души вечеряхме,че и остана и нямаше недоволни! :-D :partyman: :prayer: :drinkers:

Между другото,отидоха 6 електрода "Вежен",не зная какви,но ако трябва ще попитам,щото заварчика (вуйчо ми) каза,че нямало да стане с какви да е и търси половин час из шкафовете,и после за няма и 20 минути го завари с електрожена! :prayer:
stiv1961 - майстор
Честито :partyman: и много мръвки да изпечеш :)
filmatoplo - майстор
Леле вчера какво стана :partyman: гътна се едно 45 кила ,турихме Валандара на газовата пиростия и печи мръвки цял следобед , с бира разбира се :drinkers: :partyman: .Днес няма ц ц ц :? :-D .
petkov_75 - специалист
stiv1961 написа:
Честито :partyman: и много мръвки да изпечеш :)
Благодаря!Ползвам го засега,макар и само в събота! :-D Днес менюто беше:
Прикачен файл:
25082012619.jpg Първо бяха печени тиквички по идея на сестра ми...
Прикачен файл:
25082012623.jpg ...после червеноперка и клен на скара(валандар!),но телефона заби и докато го оправя,и рибата беше готова,затова е снимана така...
Прикачен файл:
25082012622.jpg ...и за край,пържена кротушка!Сори за гадната снимка,но от телефона толкоз!
Имаше и още,но не ми го дадоха!
Дробчета (пилешки) с лук и домати и други дреболии,но ми нямат доверие все още!
Другият уикенд може би ще има повече снимки,ако се състой сбирката,която организирам!Колегата,който ми уреди диска,раздуха нещата и сега искат да го пробват,че да знаят дали и те да си правят валандри,та идната събота пак сме в къщи с компания (коя ли събота не сме били?!) с много пиене,мръвки и як рок! :-D :drinkers: :partyman: :supz:
А,я да питам нещо!Някой ползвал ли е обикновен газов котлон или е много слаб за да нагрее "вальо"?!Днес пробвах,но ми се стори недостатъчно огъня и напалих дървата! :? :-D
filmatoplo - майстор
:) Снощи опекох 5 кила пипер на Валандара и 10 кебапчета -скромно , всеки ден не е Великден :partyman: .
piron45 - майстор
Филма, ти за твоите туристи можеш да предлагаш Валандара като атракция :lol: Да гледат как им печеш мезенца на огъня пък и пиенето ще върви.
filmatoplo - майстор
Направих го , но за съжаление хората не бяха влизали в този сайт , и не ме познаваха :) , обясних им , но не е същото :partyman: .Двама трима , обещаха още като се приберът у тях да си направят -много им допадна пърженето на прясно уловена риба в него .
bulhomes2 - майстор
И аз се пробвах да го предлагам няколко пъти, ама досега не са го ползвали гости. Странно им е и явно не им се рискуват мръвките :lol:
filmatoplo - майстор
:lol: Ха ха , и аз оная вечер викам -айде прецаках кебапчетата , но като намазах Валандара със сланина :-D станаха супер :tonqe: :drinkers: .Щот жената предния път пека едни пържолки на скарата , на обикновени въглени от дърва -имаха вкус на пекан таралеж :lol: :partyman: .
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: