• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechevp - специалист
Здравейте,
направих малко проектче за бунгало - 20 квадрата и смятам да бъде дървена конструкция.
Греди с обков. И тук идва въпроса ми, за стените и покрива да ползвам ли OSB или т.н. QSB?
Можете ли да ми кажете разликите? Вие кое бихте предпочели и защо? Въпроса ми е такъв защото QSB е два пъти по-евтино :)
gechevp - специалист
Мисля, че видях от къде идва разликата... големината на плочите. :lol: Но все пак е интересна темата за мен
VLADO66 - майстор
Ако си решил да ползваш този бюджетен вариант трябва да защитиш ОСБ-то с топлоизолация с минерална мазилка.Иначе аз бих ползвал за външни стени магнезиеви плоскости.
gechevp - специалист
И все пак не разбрах мнението Ви?
VLADO66 - майстор
Магнезиеви плоскости.
gechevp - специалист
Можеш ли да споделиш малко опит с тях?
За мен са изцяло нова технология? Какво се правят? Коват ли се? Изобщо каквото се сетиш, ще съм страшно благодарен. Търся много ниско бюджетен вариант за 20 м2 бунгалце, ето и поекта:
Прикачен файл:
bung5.png
j
VLADO66 - майстор
Виж това http://www.youtube.com/watch?v=oYfKF1ri ... re=related и другите филмчета от категорията.
housedoktor - майстор
Бих и използвал ламперия 14 см за бунгалото,зад нея мембрана,изолация и вътре гипсокартон например.
gechevp - специалист
housedoktor написа:
Бих и използвал ламперия 14 см за бунгалото,зад нея мембрана,изолация и вътре гипсокартон например.
Каква е тази ламперия? Можеш ли да ми покажеш линк?
Благодаря!
housedoktor - майстор
Ето тази ламперия визирах-има няколко вида

Прикачен файл

S6301608.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет относно направа на бунгало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: