Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Скоро имаше дискове 2 бр в комплект май бяха, за техния циркуляр.
mitko64 - майстор
Понеже стана въпрос за Спарки ТК70, имам такъв и лошо не мога да кажа, но пуснаха нов модел, по-мощен, с по-голям диск и куфар за него( ТК85) за същите пари мисля, така,че сега ако правя избор то е ясен щом ми трябва за дълбоко рязане.
profesionalist_wood - майстор
Проверих че Спаркито е мощен с 1800 вата,Макитата за тия пари са по 900 вата :-D
:-D иначе имам машините на спарки-лентов шлайф и бензинова резачка,доволен съм от тях
ZEDYCUS - майстор
Ти Макита със Спарки , недей въобще сравнява. По добре Макита 900 вата отколкото Спарки 1800. Но го взех, защото го ползвам много рядко. :-D

Дисковете от Лидъл бяха 190мм, 2 броя , 40 зъба и 20 нещо такова за 15лв. Добре режат.
Chefo77 - майстор
Какво не ви харесва на циркулярчето - зеления Бош? Имам модела без контейнера - само 55, и е перфектен за парите си. Всеки иска Фесто, ама на повечето ни миришат краката за такава техника. Да, малък му е среза (55 мм), да китайски е, но пък е удобен за работа и достатъчно мощен за да реже това, което влиза в тези 55 мм. Реже 21 мм паркет заедно с кофражното платно и 2 слоя лепило без изобщо да се замисли. Контейнера вярно ще се пълни бързо, особено като го засилиш да режеш ...
Ако сега вземах, и не исках Бош, вероятно бих се спрял на това:

http://tomika.bg/index.php/detail/view/808
dragozow - майстор
profesionalist_wood написа:
Еееее,толкова кинти съм събрал,все пак не съм Рокфелер :lol: А пък мечтата ми е да си намеря своята половинка ама пусто,все са с претенции..... :lol: Пък ми е интересно дали някой е работил с този циркуляр? Нещо не ми харесва контейнера за събиране на отпадъци....дали няма да се отчупи ако го тресна по невнимание на земята....а и шината на която се крепи целия циркуляр може да е от алуминий или тенекия и да се огъне на натиск като китайско зеге :-D
Една хубава машинка струва между 2 и 4 твои надници. Като сметнем че ще я имаш повече от две години не знам какво ти се вижда скъпо. Със сигурност не трябва да си Рокфелер за да си купиш циркуляр за 300 лв.
profesionalist_wood - майстор
Ето го злополучния циркуляр :-D Не съм сложил плотовете отстрани защото са много малки и са направени от гадна ламарина и се огъва при натиск както и на самата машина.Сложил съм дървен капак около диска защото пластмасовия даде фира след обратен удар след рязате на цепеник :lol: и на стария диск бяхя изпочупени зъбите
Ползвам я 5 години и струва 250лв от Баумакс с намаление от 450лв...

Прикачен файл

IMG_7490.JPG
IMG_7490.JPG (103.18 KиБ) Видяна 3974 пъти

Прикачен файл

IMG_7487.JPG
IMG_7487.JPG (71.53 KиБ) Видяна 3974 пъти

Прикачен файл

IMG_7486.JPG

Прикачен файл

IMG_7485.JPG
mitko64 - майстор
Така като я гледам машината си е добра особенно щом си работи 5 г. Не знам ако усилиш отдолу плотовете с ПДч плоскости дали ще е по- стабилна. Просто за разкрой на плоскости ръчният циркуляр е по-удобен и прави по- точен срез с водещ линеал( намам предвид този който се монрира на циркуляра, а просто мастар).
perko - специалист
Имам един Скил, купих го за около 140лв. преди 3 години. Машинката, определено става за голямо количество груба работа, кофражните дъски ги реже като масло ... но самия и плот е доста кекав. Не може да направи сряз точно под 90 градуса, се ще се огъне да му се не знае :). Плота е явно толкова важен, да е стабилен и здрав, колкото и мощността и дълбочината на сряза, за един циркуляр. Трябва да не позволява мърдане във вертикалата и скалата (с градусите) да е точна. Иначе, ще става само за кофражни дъски.

Тема "Е вече ми писна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: