• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
piron45 - майстор
Е аз като съм изцяло на климатици да не би да съм умрял :lol: Пускаш и спираш когато ти е кеф, загряват и охлаждат /според случая/ за кратко време, какво му е на уюта - цялата ми къща е топла еднакво /независимо от външните температури/ и няма в едната стая да ми е студено пък в другата да ми е горещо. Чисто е, нито вкарвам мръсотия нито изкарвам, няма да мажа таваните през година щото са опушени и т.н.
В крайна сметка ти си решаваш колега. Навий девер ти за един Сайдинг отвън и няма да имаш проблеми с напукване на мазилка.
Живял съм и на апартамент, но не може да се сравнява с къща. А и -15 не бих казал че е зверска зима :wink: виж от -40 надолу вече може и така да я наречеш /работил съм в Коми при такива температури/.
Хайде успех :)
stelaartoa - специалист
Климатика има и едно друго предимство,важно при ползването му инцидентно на вилата. Избирате си модел с опция "авт.рестарт",тоест да има функция при отпадане на захранването и пускане отново на тока,климатика сам да се рестартира в същите настройки,както е бил. Слагате един GSM модул на захранващия кабел на климатика и можете да си го пуснете дистанционно един ден или няколко часа по-рано,зависи от студа в момента, преди да идете на вилата. Така като пристигнете,във вилата вече ще е топло...:)
lux_e_on - специалист
Пироне,като бачкаше в Коми на -40 видя ли някъде климатик?На тая температура за да бачка ще трябва да е нещо като ядрен реактор-хипер,ултра мега инвертор.

Стелаартоа тва ГСМ модула работи и при котлите -газов,самозаряден,електрически.
piron45 - майстор
lux_e_on написа:
Пироне,като бачкаше в Коми на -40 видя ли някъде климатик?На тая температура за да бачка ще трябва да е нещо като ядрен реактор-хипер,ултра мега инвертор.

Стелаартоа тва ГСМ модула работи и при котлите -газов,самозаряден,електрически.
Прав си колега, в Коми няма климатици.Поне не за отопление, защото летните температури там са като това лято тук :lol: Местното население извън градовете още живеят в къщи от дървени трупи и спят върху печките, но това е друга тема.
По нашите ширини за радост няма такива ниски температури и климатиците си вършат чудесно работата.
В Самоков зимата спадна до -24 но не усетих разлика вътре в къщата, а най голямата ми сметка за ток от трите климатика + всичко останало беше 138лв.
В крайна сметка всеки си решава сам.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да бъде:парно или климатици?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: