Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hotrider - специалист
Genesis написа:
Привет.

Става въпрос за хидрофор 800W, който засмуква от резервоар 800л поставен до него. Захранва двуетажната вила, като всичко след хидрофора е половин цол.
До сега засмукването бе с армиран маркуч един цол и смукател на цол. Но с годинките маркуча се скапа. Сега мисля да го заместя с полипропилен. Постановката ми е ясна но се чудя дали всико по засмукването да бъде пак на един цол или може да мина 3/4 или 1/2, единсвено с цел по-евтинките части.

Благодаря.
щом търсите ефтинкото колега направете го на полиетиленова тръба фи 32 и частите са ефтинки и е лесно за разглобяване и вадене ако се появи проблем, полиетиленова тръба също става за смукател и се държи доста добре, помпа е добре да се намаля след напорната тръба не на смукателната! принципно дават смукателя да е един размер по голям от присъединителния размер на помпата. от там нататък какъвто искате размер стига да не прекалите със ограничаването на дебита.
marmoz - специалист
Мда смукателят винаги е с по голям диаметър от нагнетателната тръба,това е заради загубите при засмукване и при нагнетяване.За малки помпи и обеми не е фатално да са еднакви.
hotrider - специалист
колега marmoz вие за спорта ли пишете или много ги разбирате тези работи, защо на помпите се пуска по голям смукател отколкото е присъединителния размер е въпроса, няма голяма няма малка помпа, небива се намаля смукателната тръба, след нея намаляйте колкото искате според спецификацията на помпата, но смукателя не!
marmoz - специалист
То и аз това казах малко по-горе сукателната е по голяма,но си пиша за спорта само :)
Разяснявам за смукателя ако е с еднакъв диаметър на присъединителят :
Резултата е овеличаване задубите при засмукване т.е намаляване на смукателната височина,но това не означава че системата няма да работи:)
hotrider написа:
колега marmoz вие за спорта ли пишете или много ги разбирате тези работи
Понеже съм завършил Хидро Строителство в УАСГ вие преценете дали ги разбирам нещата :)
Последна промяна от marmoz на чет авг 23, 2012 4:58 pm, променено общо 2 пъти.
stiv1961 - майстор
marmoz написа:
То и аз това казах малко по-горе сукателната е по голяма,но си пиша за спорта само :)
Резултата е овеличаване задубите при засмукване т.е намаляване на смукателната височина,но това не означава че системата няма да работи:)
Понеже съм завършил Хидро Строителство в УАСГ вие преценете дали ги разбирам нещата :)
А правопис там не учихте ли.......... а, той се учеше в началните класове :-D
crez - майстор
stiv1961 написа:
marmoz написа:
А правопис там не учихте ли.......... а, той се учеше в началните класове :-D
:lol: :? :проба:
marmoz - специалист
Ех ще се потретвам маи
Не не учим правопис а пък Не ми и дреме как пиша ,а на ФИЛОЛОЗИТЕ ЕВАЛА :)
Има и по важни науки като математика,физика и тн.

Прикачен файл

PIC_0059.JPG
PIC_0059.JPG (33.23 KиБ) Видяна 3804 пъти

Прикачен файл

PIC_0021.JPG
PIC_0021.JPG (43.68 KиБ) Видяна 3804 пъти
marmoz - специалист
Прикачен файл:
DSCI0015.JPG
DSCI0015.JPG (22.4 KиБ) Видяна 3801 пъти
Прикачен файл:
DSCI0008.JPG
DSCI0008.JPG (49.5 KиБ) Видяна 3801 пъти
Krass - майстор
Понеже съм завършил Хидро Строителство в УАСГ вие преценете дали ги разбирам нещата
Специфично за гениите е, че трудно взимат материала в началното училище, но после физиката и съпромата го лапат, като топъл хляб. Да се чудиш как си прочитат учебниците. Дразниш бе пич. Колкото и да си умен и кадърен, с това ти отношение към българския език никой няма да те вземе насериозно. Тук има всякакви хора и най малко е неуважително да пренебрегваш забележките по твой адрес.
marmoz - специалист
Krass и ти си прав а за мен решението е супер просто :)
Понеже явно масата от хора не вникват в съдържанието /смисълт/ на идеята,не искат да научат а да поучат,понеже ако някой знае нещо повече не се запитаме какво може ние да научим а се викаме я го гледай тоя НЕ МОЖЕ да пише
/визирам себе си и оточнявам че поради писането на кирилица и латиница се получават пропуски , все пак освен българският използваме англиски и немски/ та решението е следното:
Постове със съвети няма да пиша ,ще питам само ако нещо ме интересува :-D
Явно западнат система е по добра,там консултаците са платени :)
Така хем аз няма да дразня хем от 10 мнения ще си намеря поне 1 което си струва :)
:? Мигновено затъпях :?

Тема "Засмукване на хидрофор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: