• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
de_marco - напреднал
Няма проблем, само ще помоля да е на лични, защото няма да е коректно да пусна техните телефони публично (повечето са лични мобилни) без тяхно знание. Ако някой се интересува мога да му изпратя каквато информация имам за всеки производител.
Поздрави! :wink:
gizdo - специалист
Вчера си взех от Биоплам при Лозен 5т. пелети на 370лв/тон- клас А от Проджето Еколоджи.
Взех последните количества, но днес или в четвъртък чакат още стока. Имаше налични и букови пелети на 380лв/тон от Техно Форест- с. Опака- Търговищко. И от тях взех едно пале, за да пробвам и да не съм капо :)
Производителите набараха далаверата за износ в Гърция и Италия и ЕБАХА майката на ниските цени, които бяха обещани в началото на пролетта. Сега нямат далавера да продавт тук и затова цените, на които предлагат тук в БГ са същите като износните им цени. Фирмите, които не изнасят копират пък техните цени или продават с 10-на лева надолу и се получи хубава спекула на пазара за пелети. Чаках един с пелетарница цяло лято да почне да продава за частни лица, защото досега зареждаше само складове и се кълнеше, че септември ще дава на 340лв/тон, но не посмях да го чакам, защото цените се вдигат. Трябват ми още 2-3 тона пелети 200 литра вино и съм готов за зимата.
Bavarcho - напреднал
Днес взех някакви уж румънски клас А, но на чувалите не пише нищо, някой знае ли повече за тези пелети?
nnikbg - специалист
Здравейте, аз съм в тих ужас.
В момента във Варна цените са около 455 - 480 лв/тон. без транспорт като сложиш и транспорта 500 лв не ти мърдат. Иначе пелети има.
Вносителите и търговците сякаш са се наговорили да държат тези за мен нереални цени. Вчера звънях тук таме и като разберат, че не съм търговец веднага ме отсвирват. Мога да взема и 24 тона и пак не щат. За търговци цената е 305 лв/тона без ДДС.
На времето някой беше казал - "За бога братя не купувайте"
Bavarcho - напреднал
nnikbg написа:
Здравейте, аз съм в тих ужас.
Спокойно не си само ти :lol: (не че е смешно положението)
И в София са такива цените.
Вчера питах на околовръстното при Суходол (украйнски ли бяха...) - 440.80лв. с ДДС, и ми казват някаква цена без ДДС аз вика ми щом казвате цена без ДДС искам без :lol: Ама няма :lol:
Сериозно нещата вървят на изхвърляне на тея пелети и си се връщаме към дървата, то отоплението дърва/пелети е горе доло 1/3 :shock:
filmatoplo - майстор
Я го изхвърли този пелетен котел и мини на пиролиза :wink: 60 лв кубика , нарязани , нацепени ,подредени дърва :wink: .Пелети за в бъдеща равно на газ или ток . :)
syncho - майстор
хехе ти си късметлия, ако намериш по 60лв/кубика дърва :)
kalin72 - майстор
syncho написа:
хехе ти си късметлия, ако намериш по 60лв/кубика дърва :)
Май месец взех 5 м3 по 55 лв. Вчера взех още 5 м3 пак по 55 лв. За справка, миналата есен взех дървата пак по 55 лв за м3. Това е в Брезник.
filmatoplo - майстор
Тук са 42 лв на метровки , има и рязани,цепени на палет -60 лв.
nnikbg - специалист
Колеги темата е за ПЕЛЕТИ!
Не за цепеници метровки и тем подобни :-D :-D :-D .
С нищо не помагате и моят ужас от тих може да прерасне не знам в какво :) :)
Ех филме аз навремето Атмос че Атмос а сега..........
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: