Здравейте, в скорошна тема забелязах доста ценни съвети и хитрости за една специфична кухня. Затова ще поискам съвет относно разположението на нещата в кухнята. Ще приложа една схема какво мисля да бъде, като разбира се приемам критики и съвети:

kuhnq.JPG (30.11 KиБ) Видяна 6475 пъти
Горе вляво е хладилник, кухн. плот с мивка, миялна ( евентуално), фурна, останалото са плотове и шкафове. Изток и юг са външни стени, източния прозорец е отваряем.
Не ми се искаше да има тръби по външните стени ( ще има изолация , но все пак), затова мивката е на северната стена. Помещението е доста светло, така че не вярвам през деня да е неприятно тъмно като се ползва мивката.
Недостатък на тази конфигурация е, че отвараемия прозорец е непосредствено до аспиратора, няма да има добро движение на въздух из стаята и миризмите ще излизат трудно.
Проблем ли е, че фурната разделя мивката от плотовете ( на които ще се готви)?
Виждате ли други недостатъци?
Прикачен файл:
kuhnq.JPG (30.11 KиБ) Видяна 6475 пъти
Не ми се искаше да има тръби по външните стени ( ще има изолация , но все пак), затова мивката е на северната стена. Помещението е доста светло, така че не вярвам през деня да е неприятно тъмно като се ползва мивката.
Недостатък на тази конфигурация е, че отвараемия прозорец е непосредствено до аспиратора, няма да има добро движение на въздух из стаята и миризмите ще излизат трудно.
Проблем ли е, че фурната разделя мивката от плотовете ( на които ще се готви)?
Виждате ли други недостатъци?