Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Elvis - специалист
Здравейте момчета :) Горд съм, че най-после пиша в мъжкия вариант на БГ Мама! За сега въпроси, в бъдеще надявам се и съвети :)
Сега да премина на проблема.
Имам теч от съседите над нас. Теча е от банята и по-точно от душа който директно бие във вертикалните щрангове за парното отопление (панелен блок). Проблема обаче идва не от тръбите а от панела зад тях, който е гол и просмуква и който най-вероятно има фуга при срещата си с пода. Въпросните тръбите, при пода са обхванати доста добре с цокъл висок 10-15 сантиметра, но от към стената зад тръбите майстора не е имал възможност да бръкне и явно от там тече (това го установихме опитно заедно с човек, на който имам доверие).
Решението на което се спряхме със съседите е висок (около 180 см) параван, който да обхваща като буквата "П" зле изглеждащите тръби. Паравана ще има едновременно декоративен ефект, ще застъпва цокъла от външната страна и ще неутрализира всякакви пръски и изливания в проблемната част. Отделно ще изолирам около тръбите и до стената с някаква хидро-изолация, но това ще е въпрос на друг разговор. Сега въпроса ми е за паравана... Как да го изработя, дайте някоя идея... Аз съм се спрял на два варианта, като единия е малко неясен.

1) Прахово боядисана алуминиева ламарина, която да се свърже с отново бели, триъгълни, алуминиеви профили (винкели) в буквата П. Това ще бъде закрепено с някакви скоби за самите тръби.
2) Същият принцип, но с някакви полимерни плоскости (но не много дебели да са под 10мм) и малко по-сложни профили (нещо подобно - http://www.rosi.bg/aglov-profil-za-18-mm-1298.html).

Поздрави и благодаря за търпението да изчетете всичко :)
VLADO66 - майстор
Колега от форума си направи шкаф за баня от този материал http://www.microasu.com/LightexPVC1.htm за тръбите можеш да хванеш паравана с такъв клипс http://www.rosi.bg/klips-za-kuhnenski-krak-1460.html
dadko - майстор
Elvis написа:
Горд съм, че най-после пиша в мъжкия вариант на БГ Мама!
С първото си изречение направо изби рибата.
Като се замисля, обаче- май не си много далече от истината...
И малко по темата- защо не помислиш първо за хидроизолацията, а след това за разни конструкцийки. И - първо да се направи нещо при комшията отгоре откъдето тече а не да хидроизолираш при теб
Elvis - специалист
@VLADO66
Благодаря! Ще погледна връзката, надявам се че ще попадна на някоя идея или съвет в тази връзка.

@dadko
Благодаря, че оценяваш чувството ми за хумор :)
Ами аз не съм и мислил да изолирам в нас, защото това не би решило проблема. Освен параван най-вероятно ще сложа и хидроизолаця, но доколкото разбрах, така наречената течна гума седи доста грозно (съседите няма да са щастливи от това), а и не дава 100% гаранция, че теча ще спре. Според човека който разгледа теча, част от водата минава през обема на самата стена зад тръбите. Тръбите са близо до нея и не е имало възможност да бъдат поставени плочки, така порестият панел действа, като проводник на влагата, която е осезаема през лятото, когато парното не работи и няма топлина, която да суши панела.

В крайна сметка оставам на вълна "параван" и ще съм благодарен за мнения на хора имащи опит в подобни сглобки и конструкции.

Поздрави

Тема "Мини параван в/у тръбите за парното." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: