• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Всичко след втория картон, след първия само се запълват фабричните кантове. Ама кой ли го прави :lol:
Тани, с това мнение вече съм съгласен :-D
ivanvasilev1970 - специалист
Пак ще попитам-мрежата по ъглите, която я слагам след втория ГК с какво да я шпакловаж. С унифлот или с ceresit CM16 (мисля с това да лепя плочки)
chapara - майстор
Иване като не четеш всички теми :axe:
chapara написа:
atanasovpetko написа:
Здравейте изчетох темата, но ми останаха няколко въпроса.
Та моя случай е следния-по стените в банята имам вароциментова мазилка (доста грапава, но стените са нивелирани добре). В единия ъгъл имам гипскартон скриващ канализационните тръби. Преди да пристъпя към лепенето на плочки...
1. гипскартонените фуги да ги покрия ли със стъклофазерна лента, която да шпаловам локално заедно с главите на винтовете с тази специалната шпакловка за гипскартон?
2. на границата между гипскартона и варовата мазилка да слагам ли хартиена лента?

или 1 и 2 се правят само когато ще има латекс, а не плочки?

3. Четох че гипскартона трябва да се шпаклова с мрежа и някаква шпакловъчна смес. Каква точно шпакловъчна смес. Препоръчайте ми една?
4. Мрежата, ако завърши по гипскартона-наслагвам новата с 10 см. Но как да завърша ъгъла гипскартон с варовата мазилка? Наслагвам и върху нея 10 см?А няма ли да се повдигне нивото на мазилката в този участък?
5. След като изсъхне тази шпакловка-мажа с хидроизолиращ разтвор+ХИ лента по ъглите, чакам 4-8 часа и мога да започна с плочките.
6. Понеже плочките се лепят първо по стените-как поредпазвате хидроизлолацията по пода? Все пак се стъпва-лепилото за плочки може да се разтече. При почистване на пода преди лепене на плочките-няма ли опасност да се прекъсне / нарана ХИ слой на пода?
Ето тава са ми въпросите.
Петко
Точка 1 и 2 отпадат, грундираш картона и полагаш ПВЦ мрежа от по меката като не прекъсва на външните и вътрешните ъгли.Хидроизолацията се пази като застелеш с велпапе пода или направиш ХИ на пода след вдигането на стените.По принцип ХИ не е толкова крехка. :wink:

Изображение

Изображение
Chapara,
пропуснал съм тази тема. :shocked:

Това, което се случи тази вечер-сложих и втория слой ГК. Захванах го нагъстичко с рапидки, включително и по структурата.
Извода за захрабването го направих със специалното ГК-онено коляно муфа.
Прикачен файл:
str15.JPG
str15.JPG (44.55 KиБ) Видяна 2753 пъти
Утре купувам дълбокопроникващия грунд CT17, Лепилото СМ16, Хидроизолацияат СL51 и лента СL152.
С СМ16 и лентата показана от Jekasus, ще фугирам ъглите ГК-ГК, както и ГК-ВЦ мазилка.
После е ред на грунда СТ17, после ХИ CL51+CL152. И накрая ред ще е на плочките.
Интересува ме височината, до която да мина с ХИ стените-при положение, че това не е баня, а тоалетна-дали ще е ОК около мивката и тоалетната да мина на 10 см над височината на капака на картона на структурата (по спомени-около 140 см), а в останалата част 50 см от пода?
jekasus - майстор
Тук виж за мрежата по картончето - viewtopic.php?f=4&t=36433&start=60
За хидроизолация - ще се къпеш ли вътре? За мен лично е излишно - пари за лента, пари за изолация.

По-добре ги дай за точка 10 -Изображение
viewtopic.php?f=21&t=33618&start=140
рашкета - специалист
+1 за Джеки.
Не ти е нужна всичката тая щуротия.Много пари на вятъра ще дадеш.Купи една бакичка ХИ на .еразид за около 17лв и намажи една ръка целия кенеф.Хем е добра основа , хем ще си спокоен, че си сложил ХИ.
Смесителя, който е за бидето е комбиниран и има извод и за душ слушалка, който излиза между куфара и мивката. Т.е. допускам, че в определни ситуации това помещение може и да се позлва за удряне на един бърз душ по главата
рашкета - специалист
Хем питате, хем не слушате.Като имаш бол пари давай си ги.Ние тук нищо не губим.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: