• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Ами говори с тези хора от сайта! Обясни им каква е работата и че ти трябва да работи на 5000К, нито повече нито по-малко, или някак си да работи в по-тесен диапазон на цветната температура.
garvanat - специалист
Здравей отново,
Ето до къде я докарах, сега от всичките неща най не ми е ясно какво точно да ги правя тези оптоконтролери. Мисля че ги намерих и при мен са само 2:
Изображение
Изображение
Мисля че това са гадовете:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето какво се вижда през дупката за лампата:
Изображение
Изображение

Ето дата шеет: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... /83666.pdf
Моля Ви, обяснете като за идиот какво точно трябва да направя, за да разбера кои кабели да свържа.
Благодаря
brad4edat - специалист
Така така.

Гледах, пулих се и се чесах зад врата и дано съм се ориентирал правилно, но и да не съм ми се струва, че и да оплескаш свързването не е проблем, понеже това са управляващи сигнали и едва ли ще изгори нещо.
Все пак е задължително да прекъснеш кабела по средата му, за да можеш да си връзваш жичките спокоино и културно! Прекъсваш само двата кабела, които идват от оптоконтролера дето подава сигнал към дънната платка! Прекъсваш ги тези два кабела и ги даваш на късо от към страната на дънната платка!!! От към оптоконтролера ги оставяш просто свободни, като е хубаво да ги изолираш с тиксо или изолирбанд!

Иначе според огледа, който направих по чертежите и снимките, то твоя подаващ логическа 1 контролер към дъното е най-крайния!

Този дето е отляво на снимката!
Изображение

Според тази снимка :
Изображение
( хубаво е че е станала прозрачна) ми се струва, че трябва да прекъснеш черния и кафявия кабел и да ги окъсиш от към дънната платка!

1:34 !!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BXX0#t=91s

Най-добре е да се замери с мултицет Изображение
Но мисля, че няма проблем дори и да се обърка окъсяването, просто проектора ще получи грешен сигнал и няма да тръгне :)
garvanat - специалист
Благодаря и аз точно тези кабели си мислех. Сега ще опитам.То няма и кой знае колко комбинации от 3 кабела ... :)

Ето резултата (снимките са вътре в обектива, а подсветката е ГСМ)
Изображение
Изображение

Звънях на amaralinghtning и исках да взема Лустрон 40W 4000k, но се оказа че типично по български нямат това което продават и още по-интересното е че никога са нямали.....но иначе ги продават. За това нямах избор и взех 5000К студено бяло, с стандартно драйвер за него 1050 mA, защото нямат и драйвер с който да го претоваря .... :) Както и да е взех поне взех максимума от 4350 лм. Снощи махнах лещите по съвет на Kalisto. На тоза етап за повече светлина няма друг вариант, освен претоварване на диода... Изчистих всички лещи с вода и веро (така се мият очилата) и после с кърпичка за очила. Лещите който поръчах са 24 градуса. Като човекът каза че лъча е квадратен, а не кръгъл. Но аз мисля, че това не е минус а плюс.

Това е оптиката:
Изображение
Изображение
Изображение

Ето какво точно махнах:
Изображение
Изображение
Това са лещите махнах ги всичките 2 квадратни лещи с някакви малки лещички по тях. На едната имаше метална решетка отзад. И едно синкаво стъкло (виждат се от снимките)

Като се поразтърсих намерих още един подходящ източник на светлина:

CXA2011-J050F (5000K)
1000mA - 2860lm - 45.5V - 45.5W
http://www.led.omega-light.com/Leds/leds.htm#creecob
brad4edat - специалист
Това синкавото стъкло е сигурно термо стъкло, цената му е "майка си и баща си"!
Аз моето го махнах понеже беше се получило петно на него и го смених с обикновенно стъкло, което за мое очудване издържа на жегата от ксенона. Това стъкло изолира оптиките на проектора от директната топлина на лампата.

Иначе за диода не се притеснявай, 4500 - 5000 келвина не е проблем за толко малко разлика в цветната температура, само драйвера да може да му осигори максимално допостимия ток и волтажа разбирасе, но да не го претовариш по ток, че да не изгори.

Това че е квадратен снопа на лъчите е само в твой + , така ще имаш по-голямо КПД от диода ;)
garvanat - специалист
Изображение

Това стъкло беше едно като захабено и не успя да се изчисти добре. Останаха 2-3 петънца по него, но реших да го оставя. По-нататък може да мисля какво да го правя.
Имам един въпрос: Има един вентилатор който е до лампата. Обаче като го свалях не обърнах внимание на къде е а пасва и на двете страни и го поставих така че да духа навън. Така ли трябва да е ?
brad4edat - специалист
Хммм... трябва да прецениш на къде минава въздушната струя през целия проектор!
Най-добре виж някакви снимки на разглобен като твоя проектор (или подобен) в интернет и се ориентирай по тях, ако не успееш да прецениш как минава въздуха през целия проектор :partyman:
Относно посоката на вентилатора си виж снимките от по-горните постове :) . Вчера разглобявах същия проектор за да го почистя, че беше станала голяма гняс... но нещо съм разместил някое филтърче понеже вляво се появи лилава част :) та трябва пак да го разглобявам. Следя с интерес темата защото на моята лампа и остават около 100 часа живот. Чакаме резултати със светодиода. М/у другото като гледам твоя проектор е bsure sv2 а моя е bsure xg2 и като сглобка са еднакви.
garvanat - специалист
Ето първите резултати. Все още не мога да преценя кой знае колко, но мисля, че за вечерно гледане ще е супер. Голям зор видях с запояването на диода...... нямам кой знае какъв опит, но винаги ми се е получавало .... тоя път голям зор, чак звъннах на продавача да ми каже как да го направя и ме посъветва да си взема Флус.

Слагах махах лещи, тези първите на оптичния вход, резултата е еднакъв, което ме навежда на мисълта, че просто това му е силата на този проектор :)

Ето снимки на самото осветително тяло:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето снимки на картината през деня. Проектира от около 3 метра. Диагонал 2 метра. Проектира се на бяла стена не е пребоядисвана не знам от кога :):
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето нощни снимки. Нещо не се получават добре. На живо е по-светло, но все пак ето:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Като фокусира фотоапарата, снимката излиза добре и като я направи вече е тъмна. Не знам защо. Толкова са възможностите на моят апарат, проектор и диод :)
rmanov - специалист
Здравейте,ако някой има излишно синьо стъкалце(ув филтър),като от по горните снимки да ми каже някаква цена на лични.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: