• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Хич да не ти пука - няма да се гътнеш.Боядисвай с каквото искаш.Все пак е азбестоцимент,
а не чист азбест и той е запечатан в панела.Дори и при чупене няма проблем.Не става на толкова дребни
частици.При рязане и пробиване ползвай предпазни средства - маска и дрехи, които после да изхвърлиш.
И естествено къпане след работа.Азбестоцимента НЕ ОТДЕЛЯ канцерогенни газове или вещества.
Самият той е опасен - по-точно азбестовите влакна при вдишване.
И само за сведение - по време на студената война в щатите са били много модерни и скъпи детските
дрешки с втъкани азбестови влакна.Биле огнеупорни и щели да пазят децата при евентуална ядрена
атака. :shock: Ама рекламата е голяма работа.
Айде сглобявай и боядисвай.Стига си се шашкал.
:partyman:
И си оправи грешката в заглавието, че ме заболява главата като го чета.
angel_ov - специалист
Ако знаеш от колко време търсех такава къщичка на промоция, така и не намерих купих си готова "вила" :-D ама за нея по-натаък в друга тема ще питам.
Както са писали колегите азбеста е вреден при вдишване продължително време (азбестоза-професионално заболяване) така, че с подходящи предпазни средства при обработка (рязане, дупчене) след това не е проблем.
Edwardo - напреднал
viewtopic.php?f=49&t=37303

Колега ето ти тук можеш да видиш че не си сам дето попадна в такава грешка , даже тази дето я намерих е 130 кв и до сега не смея да я баря защото е опасна и от отговорите на по-компетентни колеги става ясно че няма как да остане здрава при разглобяването , и даже по скъпо , независимо че е подарък от колега на дятото , дано ти да успеш да намериш начин, аз исках да махна тези азб.плоскости от дервените санд.панелки и да лепна толпло изолация ама обедиха ме че няма как да стане.
успех
Caxo - специалист
Дай да взема тая къщичка да си я сглобя като толкова се шашкате :) Ако все още не е станало ясно, опасността е само при обработката/ монтирането на панелите. След като се сглоби и мине с най-простия латекс няма проблеми. Както някой колега беше казал, не малка част от водопровода е с такива тръби. Един личен въпрос... пушиш ли ? :-D
vlado0549 - специалист
Къщата вече я сглобих!Намазах панелките с една химия дето се мажат камъните данесе лющят или нещо такова..Сега ще измажа с мазилка отвън а отвътре със силиконова боя.Така поне ме посъветваха.Благодаря на всички за отговорите.А я сглобиха братята роми.Добре че ги има!!!
kapanec - специалист
давай снимки да видим как е станало
vlado0549 - специалист
Ами в момента немога да снимам защото съм в Индия,на кораб,но като се върна непременно.
crez - майстор
Браво, действай смело и не обръщай внимание на някой писачи тук във форума. Чули недочули, чели недочели дават съвети. То май е същото като със заместителите на захрта, производителите платили на някой професор и той написал колко е вредна захарта и бизнеса потръгнал. За да е вреден за здравето трябва да излъчва нещо, а той нищо не излъчва, не е радиоактивен :? тогава какво му е вредното, като покриеш плоскостите с боя няма никакъв проблем. Много ясно и точно го казаха някой колеги по-горе, ОПАСЕН е при вдишване,сега народа какво ли не диша :lol:. поколения израстнаха в такива бараки от тези плоскости и сега са на по 70-80 г. а ние няма да доживеем до толкова и без да сме живяли в такава барака.
  • 1
  • 2

Тема "Сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: