Харесал съм си този вид като аналог на втръсналите туи и ви питам дали и по какъв начин може да се разсади.
								
															
																															
																								
															Лаврово (дафиново) дърво. Расте много бавно, моето на 15 години стигна около 150 см.
Не издържа на ниски температури, на моето при -2 до -3 оС му пожълтяваха краищата на листата 
(те отиваха за кулинарни цели), при -7 до -8 оС целите листа покафеняваха, но не падаха, 
при -10 оС листата падаха, при -15 оС измръзна, но изкара издънки, 
при -20 оС 2005 г. замръзна и повече не покара.
Съвсем не изглежда като вечнозелено със смесени зелени и кафяви листа, 
сравнително малко листна маса остава неизмръзнала, 
и не е никак красиво. 
По-скоро беше полезно за кулинарни цели.
Пуска издънки, но не съм правил опити да ги разсаждам, след като замръзва.
В близост има друг сорт, може би дървото е на 50 години, към 4 метра е, 
със значително по-тъмни и дебели листа,
предполагам съдържат повече масло и издържат на по-ниска температура,
обаче през 2005 г. листата му станаха наполовина кафяви.
								
															
																															
																								
															


 Всички май правят вино и ракия/ и аз де
 Всички май правят вино и ракия/ и аз де  /. Елинка, Мелинка, Градинар- къде сте, бе? Май наближава времето да кастря
 /. Елинка, Мелинка, Градинар- къде сте, бе? Май наближава времето да кастря