• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте, наскоро ми попадна един Елтос и ме интересува какво се регулира с винта над гайката за стягане на шината. Предварително благодаря.

Прикачен файл

reza4ka1.png
reza4ka1.png (184.85 KиБ) Видяна 5887 пъти
dragozow - майстор
Освен да е болта обтегач на шината..я го снимай отблизо?
Болта за обтягане на веригата е точно под веригата, а болта стои на капака ,под него има един метален обръч/под капака/, който пък обхваща водещото колело на веригата.
dragozow - майстор
Това е спирачката с металната лента. Остава да гадаем защо са решили болта да е там.
sspoko - специалист
pirga написа:
днес най-сетне монтирах машината сипах масло и застанах пред един вестник включих я на 3 пъти по 5-10 секунди ама не хвърля масло по вестника - дали грешно съм монтирал меча и веригата .какво трябва да проверя преди да я занеса на сервиз, тя е в гаранция ама да не се излагам
колега имах същия проблем реших го по следния начин навих една тънка тръбичка от тиксо колкото до влезе в отвора през които излизо маслото а другия към една спринцовка и вкарах рязко 2 кубика въздух и се оправи. успех
Здравейте на всички,
мисля да си купувам Ел. трион и съм се спрял на "MAKITA UC 4020" или Partner ES 2200/McCulloch PМ 2200, както и леки колебания зa Sparky TV 1840. Кой модел ще ми препоръчате при условие, че имам един развален бензинов Partner 40cm шина, (прецака се системата за обтягане на веригата).
ZEDYCUS - майстор
Poliboy
Здравейте на всички,
мисля да си купувам Ел. трион и съм се спрял на "MAKITA UC 4020" или Partner ES 2200/McCulloch PМ 2200, както и леки колебания зa Sparky TV 1840. Кой модел ще ми препоръчате при условие, че имам един развален бензинов Partner 40cm шина, (прецака се системата за обтягане на веригата).
Мога да дам един глас за Макитата, имам модела UC 3520А, 13м/с е скороста на веригата, реже уникално бързо, от есента и пролетта нарязах вече към 5 кубика, нищо общо с предишната Икра. Рязах череша и орех с диаметър към 30см и се справи без проблем.
За спаркито знам, че му е слаба маслената помпа и често дефектира(плюса е, че не е скъпа) , а ако я напънеш се къса предпазен щифт на зъбното колело, ако не бъркам. :partyman:
ZEDYCUS написа:
Poliboy
Здравейте на всички,
Мога да дам един глас за Макитата, имам модела UC 3520А, 13м/с е скороста на веригата, реже уникално бързо, от есента и пролетта нарязах вече към 5 кубика, нищо общо с предишната Икра. Рязах череша и орех с диаметър към 30см и се справи без проблем.
За спаркито знам, че му е слаба маслената помпа и често дефектира(плюса е, че не е скъпа) , а ако я напънеш се къса предпазен щифт на зъбното колело, ако не бъркам. :partyman:
Ми за това спарки пише, че е със съединител против претоварване (т.е. не е от тези със щифта ако не бъркам де)
ZEDYCUS - майстор
На първо търсене във форума излезе това - viewtopic.php?t=20085
Държал съм я и ми идва доста голяма,тежка и груба спрямо макитата. Най добре иди в някой магазин и ги пробвай наред. Друго си е наживо да ги пипнеш.
hakama - специалист
Здравейте, какво мислите за този трион, който сега е на промоция:
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-E15 ... _17746.htm

Гледах и по други магазини за промоции - но уви - това ми се струва най на оферта. Имаше и бензинова за 100 и няколко лева без гаранция :-D /бензинова също ми трябва/

Имаме и един Budget - вече 2г се справя добре, но сега искаме да го смажем - търся не много скъпа грес (бързооборотна ли трябва да е?)
Също и за ъглошлайф.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: