Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
От как ме нахокаха разбирачите не смея да се обадя :lol:
Junak - майстор
Защо, аз съм готов да поръся главата си с пепел, ако греша.
Но, нали разбираш, че трябва да ме убедиш в твоята теория.
Защото, на моята кола го има, натиснат е при отпуснат съединител, и това не се вързва с твоята теория.
Прикачен файл:
pos.png
pos.png (16.88 KиБ) Видяна 2308 пъти
tysonlkr - специалист
Да се включа и аз в спора :)
И аз съм на мнението на колегата lov с предположението за индикация при силно натегнат съединител.
Защото в обяснението на проблема Иван Златев казва че светва лампичката на таблото когато повдигне педала на съединителя (дръпне към себеси). Тогава единствената логика е за такава индикация. Точно тази индикация невиждам каква връзка може да има със системата за подаване на гориво
MrMurdjo - майстор
Най-добре колегата, ако разполага с ръководство за собственика на тази кола, да погледне описанието на лампата за ръчната спирачка. Ако има описана втора функция/значение, нещата стават ясни. Ако няма, да търси късо съединение :)
MrMurdjo - майстор
Намерих в нета файл с електрически схеми на Омега. Та там пише: "Сигнална лампа за съединителя и ръчната спирачка"

Така че, залагащите на сигнализация за износване на съединителя, са прави в случая и казусът е приключен.

За ППХ и къде има той почва у нас, може да отворим друга тема, но аз лично не се наемам да споря с мнения, нетърпящи съмнение :-D
Иван Златев - специалист
Наистина е предупредителна система за съединителя
Изображение
MrMurdjo - майстор
Иван Златев написа:
Наистина е предупредителна система за съединителя
.................
Което за сетен път потвърждава една духовита максима: "Когато всички измислени от теб начини да пуснеш в действие нещо се провалят, прочети упътването."
В конкретния случай: "Когато не знаеш защо свети някоя лампа на таблото на колата, прочети упътването."
:-D
Иван Златев - специалист
Някой хора последното нещо което ще направят е да прочетат упътването,повечето българи са от тези хора :lol: всеки казва еееее то на мен упътване не ми трябва... както и да е мистерията е разбулена :) мисля че стана добра тема
25th Hour - специалист
Да, система за съединителя е, но нито е за пренатягане, защото както всеки знае Омегата е на жило демек механична работа а не помпа, нито за износване а за нещо много по готино, което някои омеги имат... ще Ви оставя да се сетите... е тая джаджа го изключва...

Тема "интересна работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: