• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
рашкета - специалист
Чапар, на мен пък ми е интересно какво печелиш по тоя начин?????
Иначе аз за меренето не ползвам рулетка , а парче отрязано от нея.Компенсатора на рулетката понякога си прави шеги....Около вратите се получават обикновено подобни парчета, но и те не са трудни ако човек помисли малко.

Прикачен файл

парче.jpg
парче.jpg (57.38 KиБ) Видяна 2843 пъти
erkamu - специалист
Благодаря на всички за изредените способи. Надявах се някой от вас да е намерил начин да побългари ето това устройство:
http://www.youtube.com/watch?v=LEuQ3FUL ... re=related
Явно ще трябва да потренирам вашите методи.
chapara - майстор
рашкета написа:
Иначе аз за меренето не ползвам рулетка , а парче отрязано от нея.Компенсатора на рулетката понякога си прави шеги....Около вратите се получават обикновено подобни парчета, но и те не са трудни ако човек помисли малко.
Поне един ден :wink: , 100% плътност м/у стенна и подова плочка. Има и други по тънки неща които печели, ама вие се сещайте. :-D
jekasus - майстор
erkamu написа:
Благодаря на всички за изредените способи. Надявах се някой от вас да е намерил начин да побългари ето това устройство:
http://www.youtube.com/watch?v=LEuQ3FUL ... re=related
Явно ще трябва да потренирам вашите методи.
Взимаш едно парче шперплат или някакъв друг твърд и тънък материал и правиш един правоъгълник, като дългата част е с размер, равна на диагонала на плочката.
След няколко опита да го използваш, джаскаш по-надалеч и почваш да ги мериш по нормален начин - рулетка, парче рулетка или строителен метър.
erkamu - специалист
chapara написа:
рашкета написа:
Поне един ден :wink: , 100% плътност м/у стенна и подова плочка. Има и други по тънки неща които печели, ама вие се сещайте. :-D
Чапара,
по твоя способ-подовата плочка влиза ли под стенната? Нали трбява да е така, за да може водата стичайки се постените да пада на посовата плочка а не на фугата между подовата и стеннат плочка. Би ли споделил какво печелиш?
chapara - майстор
erkamu написа:
Чапара,
по твоя способ-подовата плочка влиза ли под стенната? Нали трбява да е така, за да може водата стичайки се постените да пада на посовата плочка а не на фугата между подовата и стеннат плочка. Би ли споделил какво печелиш?
Не влиза под стенната, за това е коментара в тази тема, за точността на рязане.

Иначе, когато се нареди нулевия ред, най долния, се подмазва плътно, плочка-под.Нивото е подведено така че нулевия ред не се реже, а само подовите плочки. До тук отпадна кърпеж на нулевия ред на цяла баня(един ден+фугиране). После при лепене на пода се слага лепило, така че да избие м/у стенна и подова плочка, като се зачиства на пресно за фугирането. По така направена баня, без хидроизолация, съм завирявал баня за седмица по желание на клиента и познайте дали протече :lol: Никъде не е описано , че стенната плочка трябва да е в/у подовата, ако съм пропуснал някакъв матерял за четене , моля да ми го посочите :goodman: :cool: Всички се спотайвате , че когато се изкърпва след ден нулевия ред, се получава едно потъване на плочките. Е аз понеже полагам нулевият ред веднага щом мога да сваля мастара (и там си има тънкост) :cool: , този отрицателен ефект го избягвам. :yawinkle:
jekasus - майстор
При тънко лепене (гребен 8-5мм) и не много големи плочки спокойно се лепи без мастар.
Това лято намазах в 5 бани ремонт на подове и няма да работя по тоя начин :-D Излишни нерви нямам :lol:
И не знам какво ти потъва при закърпване на долния ред :?
Готови фугирани стени, направен под - на следващия ден пак трябва да се идва, не схващам какво спестяваш.
Spokoiniq - майстор
@Чапара- Вярно е, че потъват на другия ден, което знаем как може да се избегне-с малко плюс и опит с лепилото.Но не ме кефи идеята да фугирам ъглово, видимо отгоре.Много по-лесно за поддръжка после е с фуга на стената, чистил съм бани с двата вида.Твърдо изключвам варианта с картонени стени и безумната идея заради тях да се фугира със силикон в ъглите, размишлявам като ползувател, а не фаянсаджия.Иначе и в двата варианта и хубав материал няма да пусне вода, не е басейн все пак, водно налягане няма.
  • 1
  • 2

Тема "Как измервате линията на среза- подова плочка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: