Ел. инструментите. Консумативи.
chapara - майстор
Отишъл Нане при Вуте да иска тесла на заем. Рекъл му:
-Вутееее, да ми услужиш с теслата за малко?
Вуте се поогледал и рекъл:
-Па язе немам :?
Нане му посочил с пръст теслата дек седела на един пирон на стената и рекол:
-Те я бре Вуте , зад тебе е, на стената.
Вуте :? се почесал по тиквата и рекол:
-ААаааааааааааа, тая не ми е за даване!!!

:lol: Та , така...
dadko - майстор
и един подобен:
Нане отишъл при Вуте, за да му поиска магарето с каруцата да си свърши някаква работа.
Вуте изслушал молбата му, па му рекъл:
- Какво да ти кажа, Нане... Не бих искал да ти ги дам, защото предишния път, като ти ги дадох ти ми ги върна магарето болно и гладно, а каруцата трябваше да я ремонтирам. Но също така не мога и да ти откажа, защото сме дългогодишни приятели и не искам да ми се разсърдиш. Затова, Нане, ще ти отговоря уклончиво - я си еби майката!
atanasovpetko - специалист
Благодаря за съветите и вицовете...
Май ще прежаля 24 лева и ще купя нова лопатка. Мисля, че 40мм на Макита я взех за толкова.
Нещо друго да предложете за тези пари? Или нещо по евтино, но качествено?
LazarGanev - "Велик майстор"
За тези пари ще си вземеш 10 китайчета, не вярвам да изкарат по-малко :)
dadko - майстор
Ще ти предложа да занесеш касовата бележка и старата лопатка на наглеца. Иначе- занапред- ти си знаеш, че нищо няма да му дадеш на този. Няма нужда да ти казваме. Много ме е яд на такива. Не, че и аз не давам, като ми поискат, дадохме на едно приятелско семейство помпа за кърма- вече не я ползвахме, детето беше попорастнало. Върнаха ни я счупена, без възможност да се поправи. Е, тъй като не ни беше нужна повече- не сме правили на въпрос. Ама- иснтрумент, който ще си ползваш... Искай си парите -това е.
marmoz - специалист
Наи-тъпото е че ако се пребеш да дадеш някакъв на познат,после даже иска да му се молиш да ти го върне и аз затова не давам,чупят,трошат и си ги държат по етажерките все едно не е твои,не ти трябват,пък и си го дал и счупен :)
chapara - майстор
atanasovpetko написа:
Благодаря за съветите и вицовете...
Май ще прежаля 24 лева и ще купя нова лопатка. Мисля, че 40мм на Макита я взех за толкова.
Нещо друго да предложете за тези пари? Или нещо по евтино, но качествено?
Нещо "Бош", мисля че не са толкова скъпи, а са качествени.
mitko64 - майстор
Пирон дюбелите са от мека стомана- лесно се кривят и режат. Това като гледам, гранит е млатило. Заточи го грубо на шмиргел с периодично охлаждане, оствяйки около 1мм.ръб да остане отпред(да не го отвърнеш) и после го дай някъде на точило да го дооформят. Иначе с комшииите реших въпроса като си направих шкаф от един стар фризер с катинар. Поискат ли нещо- оставих си ключа в София се оправдавам. Иначе спасение няма, не върви да откажеш- помагали са ми. Досега съм давал ел. ренде, ръчен циркуляр и ъглошлайф. И в трите случая проблеми- диска на ъглошлайфа заклинен, едва го демонтирах с водопроводни ключове, диска на циркуляра на мотика- дъски от ползван кофраж бил рязал, а рендето със срязан кабел(плати си 16лв. ремонта обаче) и тъпи ножове.
bulhomes2 - майстор
Бах маа му. Че само тук ли като вземем нещо на заем и се случи нещо с него си го поправя този, при който се е случило. Случвало ми се е с 2 коли, бусче самосвал, инстументи,... И аз съм правил, и на мен са ми правили. И никой не се сърди. "Чужда кола - чужда беля" е приказката.
mitko64 - майстор
чужд инструмент и такъв под наем(там искат депозит) не пипам. Закона на Мърфи тук е с пълна сила- ако нещо се прецака, задължително в чужди ръце ще да е. Нямам ли нужното или го купувам, или на приятелски начала някой безплатно ми свърши работата, или си плащам за услугата.

Тема "Вижте комшията в какво с-ие ми върне длетото от Макитата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: