• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
BAT_GOIKO - специалист
VLADO66 написа:
Този сифон при барбекюто си го остави за да не правиш сложни работи,така или иначе ако се запуши няма да стане кой знае какво и водата ще се оттече към тревата.В Минера има хубави сифони от които съм доволен ,може за по-голяма площ да си вземеш лентов сифон.
Здравей,

благодаря за интересната идея с лентовия сифон. Ще видим визуално как се вързва на диагоналните плочки и останалите елементи.

Моля за съвет за останалите наклони около къщата. Там ще имам ли проблеми с фугите ако си пусна еднакъв наклон на всякъде. Ще могат ли да се налепят така на диагонал без да отделям отелни водоносещи равнини в плочките (както се прави в квадратна баня с 4 триъгалника). Както е посочено в приложения линк
http://www.misiamoiatdom.com/forum/t-27 ... 1%82%D0%B0

.
Поздрави
BAT_GOIKO
chapara - майстор
Може би с лентовия сифон ще решиш нещата, той по трудно се запушва, но лентов градински сифон, с решетка. Не че не може да си го отлееш на място със заложен винкел и направена решетка. Трябва обаче да ходроизолираш бетона , за да не се компрометира от замръзване. Също така вероятно , ще се наложи направата на прецизна замазка с наклони, която също трябва да хидроизолираш, преди лепенето на плочите. Наклоните можеш да ги разгледаш като била и улами на покрив. При лепенето използвай мразоустойчиво лепило и грес. Също така мразоустойчива фугираща смес. Също така е необходимо да имаш на 1,50 м. делатационна-разширителна фуга, специално обработена, или да вземеш готова такава за вграждане. Нещата не са никак прости, за това се подготви теоретично добре.
BAT_GOIKO - специалист
chapara написа:
Може би с лентовия сифон ще решиш нещата, той по трудно се запушва, но лентов градински сифон, с решетка. Не че не може да си го отлееш на място със заложен винкел и направена решетка. Трябва обаче да ходроизолираш бетона , за да не се компрометира от замръзване. Също така вероятно , ще се наложи направата на прецизна замазка с наклони, която също трябва да хидроизолираш, преди лепенето на плочите. Наклоните можеш да ги разгледаш като била и улами на покрив. При лепенето използвай мразоустойчиво лепило и грес. Също така мразоустойчива фугираща смес. Също така е необходимо да имаш на 1,50 м. делатационна-разширителна фуга, специално обработена, или да вземеш готова такава за вграждане. Нещата не са никак прости, за това се подготви теоретично добре.
Здравей,

личи си че освен натрупания опит, следиш и тенденциите в занаята. Браво!!!

Хидро ще има задължително но върху бетона (възнамерявам да лепя директно на бетон (причините са две поема по малко вода и е по евтино без замазка, кофража трябва да е изключително прецизен разбира се)
Наклоните (като била и улами) означава че трябва да ги пускам по дължината на фугите (няма как да е по средата на плочката :) )
Гранитогреса е закупен
Лепилото е CM 16
Фугата ако има нещо на Церезит е ОК, ако не отиваме на ARDEX или аналогичен.
За делатационна разширителена фуга се надявах да мина метър с добре тръмован бетон и фибрана които ще отделя къщата от основата на пътеките. Напречно (през 1,5 м) на пътеките не ми се иска да предвиждам такива защото очаквам визуално да не изглеждат добре.

Поздрави
BAT_GOIKO
chapara - майстор
BAT_GOIKO написа:

Здравей,

личи си че освен натрупания опит, следиш и тенденциите в занаята. Браво!!!

Хидро ще има задължително но върху бетона (възнамерявам да лепя директно на бетон (причините са две поема по малко вода и е по евтино без замазка, кофража трябва да е изключително прецизен разбира се)
Наклоните (като била и улами) означава че трябва да ги пускам по дължината на фугите (няма как да е по средата на плочката :) )
Гранитогреса е закупен
Лепилото е CM 16
Фугата ако има нещо на Церезит е ОК, ако не отиваме на ARDEX или аналогичен.
За делатационна разширителена фуга се надявах да мина метър с добре тръмован бетон и фибрана които ще отделя къщата от основата на пътеките. Напречно (през 1,5 м) на пътеките не ми се иска да предвиждам такива защото очаквам визуално да не изглеждат добре.

Поздрави
BAT_GOIKO
Не само ги следя, амиииииииии, че чак и ги прилагам :wink:
Ако успееш с бетона -браво :supz:
За наклона си разбрал идеята правилно.
За делатационна разширителена фуга , обаче не си ме рабрал. И тя е по фугата. :wink:
VLADO66 - майстор
Ако не сложиш такива фуги/4-6мм. запълнени с силикон с цвета на фугата/ има голяма вероятност плочите да ти изръкопляскат.
BAT_GOIKO - специалист
VLADO66 написа:
Ако не сложиш такива фуги/4-6мм. запълнени с силикон с цвета на фугата/ има голяма вероятност плочите да ти изръкопляскат.
Здравей,

аз разбрах chapara че фугата няма да е само на ниво фугиране а на ниво бетон/пътека. Ако е само на ниво фуга невиждам проблем да го направя. Според мен тази фуга трябва да е възможно по дълбока а не само около 1,5 см. (слой лепило 0,8 см + дебелина на плочката 0,8 см)

Моля за подробности.

Поздрави
BAT_GOIKO
chapara - майстор
BAT_GOIKOООООООООООООООООО, вземи си турни очилата, ама не слънчевите Изображение

Писал съм на 1,5 м.(един метър и половина), демек ако плочите ти са 0,30 м. (трийсет сантиметра), след всяки 5ти ред - фуга.А фугата бих препоръчал да се обработи със "Сикафлекс"-полиуретанов пълнител, това в саламите. Неудобството е че се среща само в сив и бял цвят. :wink:
BAT_GOIKO - специалист
chapara написа:
BAT_GOIKOООООООООООООООООО, вземи си турни очилата, ама не слънчевите Изображение

Писал съм на 1,5 м.(един метър и половина), демек ако плочите ти са 0,30 м. (трийсет сантиметра), след всяки 5ти ред - фуга.А фугата бих препоръчал да се обработи със "Сикафлекс"-полиуретанов пълнител, това в саламите. Неудобството е че се среща само в сив и бял цвят. :wink:
:)

Верно се готвя за моренцето ама да видим. Разбрах за Сиката (до момента съм сложил дукомпнентна Сика върху замзаката на терасата и тази зима не е мръднал същия гранитогрес, а леда стоя там над 3 месеца (защото си нямаме снегозадържащи куки и тересата малко ни стърчи извън стрехата :) )

Ясно фуга която да замести фугиращата смес и разбира се да няма лепило под нея за да е по голям ефекта (или лепилото не ни бърка). Подведох се от статий в интернет където разделят хората покриви и цели сгради ако са по дълги от определени норми

Все пак да напомня че ще има и 5 мм фуга на вяка плочка. Според предписанието и да не ръкопляскат плочите допълнително на всеки 5 ред вместо фугин ще се слага Сикафлекс във фугата

Поздрави
BAT_GOIKO
VLADO66 - майстор
Лепилото не те бърка.Трябва много ювелирно изпълнение на бетоновите пътеки и изпълнение на наклоните което силно ме съмнява,и тогава такъв разход на лепило ще имаш че свят ще ти се извие.
jekasus - майстор
При 25лв. торбата не бих рискувал без замазка :-D
  • 1
  • 2

Тема "наклони за отводняване при лепене на диагонал на пътеки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: