• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
ferrari4456 - специалист
Разяснение на проекта:Къща на 20години ,баща ми я е правил ,за здравината е направена да може да се дигне 5 етажа ,но са 3 за сега.Всички стени са измазани с пясако-циментова мазилка и отгоре са минати с вар.Врати има сложени и прозорци ,прозорците ще се сменят ,а вратите ще се боядисват.
1.Шпакловка на стените.Тъй като те са боядисани с вар ,мисля с телена четка и пръскачка с вода да ги изтъркам ,после да ги мина с дълбоко проникващ грунд и да ги шпакловам с това на ceresit ct 126.
2.Вратите са дървени ,чисто нови(не боядисани) ,където запират мисля да ги мина с ренде(ония ръчните за по 2-3лв) ,а където не е нужно с ренде ,а са грапави ще ги мина с виброшлайф с шкурка 180.Подходяща ли е?
После мисля да ги мина с бяла боя.Рекламират някакви бели за дърво за по 7-8лв 1 литър ,а на мен ми трябва около 800мл.Само не знам дали ми трябва грунд.Мисля че само острани ще попият ,повече боя ,защото отпред е нещо ,като гланциран шперплат.
3.Трябва ми флекс и бормашина.Там има стари легла от желязо и железа и искам да ги извоза с колата.Така че трябва да се нарежат и видях едни в бриколаж на green tolls(raider) за 20лв 500w и се чудя дали за нещо стават.Иначе съм си харесал в практикер един bosch pws 680 ,650w 115мм диск за 79лв ,намален от 110лв с подарък диск с диаманти ,който само той е 25лв ,този става ли като машина ,да го купя и да не ме предаде 5-6години.Иначе за тези тези железа имам bosch pfz 500 e и се чудя дали ще може да ги среже ,като аз имам само ножа ,който е за дърво и метал.
4.Трябва ми бормашина да си бъркам мазилките и да продупча някоя кьорава дупка.Гледах на green tolls (raider)за 20лв и дали ще издържи няколко месеца работа ,защото на нова година мисля да си взема перфоратор bosch pbh 2800re.И за перфоратора дали става да попитам?
aiako - специалист
Само 2 съвета ще ти дам че скоро с това се занимавах... значи шпакловка вместо 126 на цирезит си вземи същото само че на кнауф - по-добро е и по лесно се работи.
А за ъглошлайфа и бормашината - на бош си взех ъглошлайф преди 3-4 години , в момента продължавам да го мъча здраво режа плочки, керемидки и дебело желязо няма грешка но е 720вата - 115 мм.
, а бормашината - взех две на райдер без да искам :? Ползвам ги за бъркане и дупки ... но едната (не е сега при мене и не мога да ти кажа модела), има пъти по-добър удар въпреки че е по-малка, което си е винаги от полза.
Последна промяна от aiako на вт авг 28, 2012 10:09 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичките избрани машини стават, ама зависи за какво. За целите, за които смяташ да ги купуваш - твърдо "нье" :wink: . Разгледай по-мощни машинки, макар и Райдер. 500Вт стават за вибратор на гаджето, ама за бъркалка и ъглошлайф са малко
Окака Чука - специалист
Здравей нанайси-ферррариту :wink:
Много цигания има в твоя замисъл-скачаш от едната крайност в другата :? +
1.Шпакловка на стените, ceresit ct 126-кви пет лева, къв пожар :shocked: Ми то скъпу бре...
2.Ренде за 2-3лв, или където е нужно с ренде ?!?!?!?
Боята-ако чааак пък толкова много ти е 1 литър, ми... купи си 800 мл, продават и такива разфасовки нали само толкова ти трябва, а не цяяяял литър.
3.По-добре си купи AKITA (да не ги сбъркаш с Makita! [-X ) po 10-15 лв са в практикера
4"Бормашина" за бъркане на мазилките :!: :!: :!: и за някоя кьорава дупка да пробиеш-пак си купи на AKITA и те са около 20лв
Мазилкити дето ша ги бъркаш-купи си на CERESIT, чи са по ефтини :fart:
ferrari4456 - специалист
Какво мислите за това ,перфоратор bosch pbh 2800 re.
http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... -kufar/934
Да си бъркам мазилките и да си кърта и дупча.Баща ми има некво подобно ,беше го взел за 240лв на някакво намаление.Не съм сигурен какъв е модела ,защото е купено преди 5-6години и за това време е мъчен здраво и миналата година му изгора някакво ключе или нещо подобно и струваше 6лв.Според вас тези как са?
От магазина ми препоръчват Sparky bpr 241e за 299лв ,ама за sparky ми се струват много.Като го хвана някакси ми се струва пластмасов.Вие каквво мислите?
marmoz - специалист
Видиш ли зален бош вземаи чука и бои по него :-D
Единият го счупих 2 пъти/даже и не го ремонтирах/,другия го ползвам само като бормашина ама рядко,ако е бош да е син :)
Синият го гърча 3 години ама яката и съм сменял само четки и кабела :)
Бош по принцип не харесвам ама нали всичко е вързано и с пари :)
Твърдо "нье" :)
ferrari4456 - специалист
И кой е този син бош?
Модел?
Нямам повече от 360лв
marmoz - специалист
Сините бошове се водят професионални,зелените любителски.
Не е казано че трябва да е бош,аз съм ползвал и двата,просто казвам че зеленият е пълен боклук :)
За тези пари провери Sparky ,български са не съм ги ползвал точно перфораторите ама мисля че са добри :)
ferrari4456 - специалист
За какви натоварвания ги ползваш ,това за зелените и тия го знам от 15години.На мен ми трябва лятото ,зимата най много да го вадя един път на 2-3месеца за една дупка.Затова няма смисъл...
Между sparky и bosch ония двата по отгоре.Bosch е 24лв по скъп , 0,1J повече и 10W повече.Какво да му гледам...
Дай някой син бош на такава цена ,който не се чупи.
Какво е това мнение боклуци ,че бокуци дай основание.Имам косачка на bosch rotak40 от старите.Взета е преди 7 години ,мъча я яко на 1,50метра жилава селска трева вече 7 година.Съседа идва и почва да коси да я видел как е ,че била bosch и на 20см трева почва да коси в моя двор.След малко аз я взимам и ми смърди яко на изгоряло и я обръщам пластмасата се е разтекла и дава искри ,а ми кажи кво е това.На 20см трева ,а аз на 1,50м и си косях.Имам трион на bosch pfz 500e и си режа дърветата на село ,бавно бавно 5-6 дървета съм отрязал с диаметър в стъблото долу 25см и 2години си режа.Съседа от другата страна си взе и го гръмна на един клон.Просто го включи и неговия на 2срез гръмна.Аз съм много внимателен с машините ,защото съм си изкарал ,не лесно парите за тях. :) :wink:
Твоя перфоратор ,който е изгорял какъв е бил модела и какво си дупчил и какво му се е повредило?
jekasus - майстор
Който има здрави ръце и празна глава, за него всичко освен синьо е боклук.
  • 1
  • 2

Тема "Много проблеми на една вила-препоръки за машини и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: