Благодаря за филмчетата , аз питах за обикновено заливане на бетон в кофража -как става наливането в стените без да прелива към пода
.
Понеже бях обещал но все нямам време.
Качването на снимки в този форум е гадно което също убива време и желание( трябва да се намаляват на размер).
Снимките са от басейн които направих с бетонова основа 10-12 см .бетон 16мм. желязна скара.
Стърчащи фусове (вързани за скарата и заляти с бетона) 16 мм. на всеки 25см.
По желание на клиента тук бяха поставени на 40 см.(понеже басейна е вкопан и почвата е скалиста)
Басейна е зидан с бетонови блокчета 40/20/20 см. доста плътни и здрави са тук.(едно тежи 15кг.)
На всеки ред е връзвана хоризонтално 10мм. арматура за стърчащите фусове и редът е запълван с бетон.
Не съм се правил на философ или инженер да оспорвам дали е правилно или не.
Казано ми е така ще го направим защото излиза по евтино и всички го правят така и така го направихме.
Тук в Испания ти трябва проект каквото и да захванеш да правиш, така че май е одобрено (не знам) .
Стените са измазани с цимент и пясък и са и е поставено ПВЦ фолио за басейни, било по евтино.
Басейна излезе чист размер 3,60 /7,20 метра.
Дълбочина на водата 1,45
Дълбочина на басейна до борда 1,70
Ето резултата.Поради това че трябва да преформатирам всяка снимка може да ми писне и утре да продължа.