• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 41
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Интересно ми стана за фолиото. Гледам че първо го слагат по стените и после по пода.
Лепят ли го с нещо и как. Тук фолиото за басейните ти го доставят залепено стени и под
по размера на басейна. Говоря за тези сглобяемите за вкопаване.
Та как го снаждат на място?
:partyman:
stiv1961 - майстор
Ей тука продават фолио и лепило за него:
http://www.imextra.eu/Folio_basein.htm
Тук си позволих да копирам една информация и да я пейстна тук:
PVC – фолиото е все още малко познат в България и не толкова разпространен метод за облицоване на бетонови басейни. В Западна Европа PVC – фолиото отдавна се е наложило като добър и ефикасен начин за хидроизолация на басейни.
Все още преобладава мнението, че бетоновият басейн трябва да се облицова със стъклокерамика ( малките плочици). Недостатък на стъклокерамиката е трудната й поддръжка и честите и скъпи ремонти.
Има два метода, по които може да се облицова един басейн с фолио: чрез използване на предварително изготвено фолио според големината и формата на басейна и чрез лепене на фолиото на място. Първият метод е значително по-лесен и по-изгоден от втория. И при двата метода между фолиото и бетона се поставя геотекстилна подложка, която предпазва фолиото от прекия допир с бетона и запазва по-дълго еластичността на фолиото.
Освен стандартния син цвят се предлагат и други цветове като мозайка, мрамор, сахара, зелен, черен и др.
Фолиото се поддържа лесно. Не се влияе от студ и замръзване. Напролет е добре да се почисти с препарат и басейнът е готов за експлоатация.
Бат Иво - специалист
Не се лепи с лепило!
Лепи се с горещ въздух т.е само за себе си!
Това е тук а в Бг. не знам какво предлагат и с какво го лепят.
Също така се лепи само по краищата иначе виси и лежи свободно по стените и дъното!
Бат Иво - специалист
Първо се поставя по ръба на басейна ПВЦ лайсна (около 5-6мм.) захваща се с обикновени пирон дюбели 6мм.
Фолиото се продава на руло т.е на метър мисля че беше 1,60м широчината на рулото.
Работи се бързо това също е причина да го предпочитат.
Този басейн 3,60 * 7,20*1,50 метри е облепен 5-6 часа!
Представете си басейн с тези размери да се облепва с плочи и след това да се фугира и почиства!?
След облепването ( и залепването с горещ въздух) се минава със силикон същият цвят по ръбовете.

Прикачен файл

99.jpg

Прикачен файл

555.jpg

Прикачен файл

787.jpg

Прикачен файл

788.jpg

Прикачен файл

789 (2).jpg
filmatoplo - майстор
Бат Иво браво =D> , доста полезно .
crez - майстор
filmatoplo намерих една фирма прави ги от полипропилен плоскости цяло корито, до 6х3 в цех докарва го до мястото, по-големи ги лепи на място. Попитах за правоъгълен, овал 6 x 3 x 1,50 вкл.корито с топлоизолация на стените, пречиствателна система с пясъчен филтър, ел.табло, осветление 300W-1бр., стълба от неръждаема стомана-1бр., подочистачка, монтаж на басейна, с транспорт 300 км 10 000 лв., без изкоп и бетонни работи
Бат Иво - специалист
10 000?
........................Този дето съм го правил излезе 5 500 евро със всичко !
1.проект и разрешително 600е.
2.изкопни дейности
3.бетон
4.материали
5.моята надница 8,50е. на час
6.барбекю 110е.
7.пръст чернозем 6-7 куб. за заравняване и засаждане на райграс
8.душ 30л. слънчев от Ли рой Мерлин ( оферта 105евро)
Това всичко според собственика е около 5500 - 6100€
Беше ми казал колко струва и пясъчният филтър дето съм го снимал ама забравих.
Мисля че беше 300 евро пак на оферта като капацитета му е за по голям басейн.
Другата седмица ще се видя с него за нещо и мога да го разпитам по подробно , но на дали ви интересува защото това са цени в друга държава.
Мисля че ми беше казал че фолиото с поставянето му е излязло 1400 евро.
filmatoplo - майстор
:) Стана интересно , чудя се :? ако го направя с блокчета но със стъклокерамика вместо фолио дали ще стане .Ако след години отдаде някъде басейна и се получи пукнатина в блокчетата -с фолио няма проблем , но със стъклокерамиката :wink: водата ще изтече .А сега де :? .Какъв е разтвора с който се лепят блокчетата .
Бат Иво - специалист
С плочки е друга хавата!
Трябва след мазането импрегниране със скъп импрегнант,скъпо лепило,скъпи плочки,скъпа и продължителна работа.
И в последствие винаги има вероятност от слягане на почвата,движение или земетръс да се получи фуга .
Следва влизане на вода и всички последствия замръзване ,разширяване и т.н.
Затова някой предпочитат фолиото.Което също има недостатъци но за сметка на това излиза по евтино.
filmatoplo - майстор
Тук при нас почти на 99% са стъклокерамика .А басейна е монолитен бетон

с двойна арматура , като шайба.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: