• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
milev5 - специалист
Имам ъглошлайф, на който е изгорял или ротора или статора, по скоро ротора.
Като го пусна хвърчат яко искри от четките, вибрира ужасно много и държи ниски обороти.Разглобих го целия, защото се съмнявах или за лагери или разбита главина, но те са здрави.
Според това което намерих e произведен в "ЕЛПРОМ" Ловеч под име WSBA 1400 1800W.
Някой пренавивал ли е във Варна подобни машинки и на какви пари.
Преди пренавиваха на автогарата, но от години ги няма там вече хората.
Гледам в нета Динамо - Р. Русев извършват такива операции.

Изображение Изображение Изображение
bayan - специалист
виж на цирковата дали още работят хората на новак
Vlad_g - специалист
Продължаваш покрай склада за метали "Персей" и след една пряка отляво се намира работилница на Елпром. Навиват на ниски цени, но и Динамо ще ти свършат работа, кадърни са.
milev5 - специалист
Днеска ходих в сервиза на "SPARKY" на колхозния пазар и в "Динамо - Р. Русев ", но и на двете места ми казаха, че толкова стари маши не отремонтират, евентуално лагери или главина.
Остана да опитам и в "ЕЛПРОМ".
Утре ще отида да питам и там.
Измежду другото някой ако продава само ротор да ми пише :)
mitko64 - майстор
Учудвам се що си трошиш краката а не питаш Гугъла и прозвъниш наред. Варна е голям град и не може да няма майстори в тази област. Подариха ми преди време едно старо ръчно циркулярче, но му проби ротора и изпаднаха 2 пластини от колектора. Първо попитах в едно забутано дюкянче на пазара Красно село(най-близкото) и да не вярваш, ангажираха се и свършиха работа. А вътре разхвърляно няма откъде да минеш и си мислех само си дадох капарото. Евала на дядката, сега бачка като оса, даже с цикулярче Бош го окомплектовах(то пък с инчови размери-5 диаметър 1/2 отвор- голямо търсене падна).
milev5 - специалист
Еми в гугъл ми вади за Варна само "Динамо - Р. Русев ", освен да хукна по всички магазин, които продават ел. машини. Друг вариант не виждам.
Andri01 - майстор
milev5 написа:
Еми в гугъл ми вади за Варна само "Динамо - Р. Русев ", освен да хукна по всички магазин, които продават ел. машини. Друг вариант не виждам.
На изхода към летището ,след бившия магазин на "Мерцедес"/една голяма нова сграда/,подминаваш я и след около 300м. посока успоредна на стария път за Сф.,в ляво-май беше синя врата/то пише ,че ремонтират и пренавиват/.Много коректни млади момчета са!
milev5 - специалист
Днеска ходих до сервиза на ЕЛПРОМ до затвора и там ми казаха, че даже и някой да се навие да го пренавие няма да могат да го балансират, както трябва, също така и финансово ще е неизгодно.
Ходих и по магазинчетата с/щу Експрес банк, но ми искаха 90лв.
Смятам да пиша на човека от Габрово да ми прати ротора с опция 7 дена money back да видим какво ще стане.
Благодаря ви все пак за отделеното време. :)
lov - майстор
Много отдавна за този модел се правеха по малки серии на ротора и то само за техните сервизи. И пак бяха зор да се вредиш.
А иначе се пренавиват и балансират без никакъв проблем. Дори се подменя и колектора ако се налага. Всичко опира до оборудване и машини. Имаме си при нас сервизче дето се разправя само с такива ротори. Разбира си от работата и няма невъзможни неща.
Но принципно е оправдано са по запазени машини. защото като я гледам на снимката тази утре ще дириш пиньон и корона. После нещо друго и така до де ти писне. Но иначе са най коравите машини които съм виждал.
fbr - майстор
Корави са машините, но си трябва як гръб за работа с тях, щото са бая тежички. Я си купи някой по-модерна машина.
  • 1
  • 2

Тема "Пренавиване на ъглошлайф във Варна - Къде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: