Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
рашкета - специалист
Тани написа:
Проветряване само от прозореца звучи несериозно!
:wink:
tishotch - специалист
ето един такъв вентилатор за стъклопакет за невярващите: http://www.airtradecentre.com/BG/BG/doc ... 0%B0%D0%B6

Монтира се на стъклопакет до 25мм т.е за двоен е достатъчно. Друг е въпроса че наистина прозореца с вентилатора трудно ще се отваря...но затова имам пък друг. Добър е варианта с отделен фиксиран панел....но на стъклото ще е по красиво.....е поне така мисля, не съм виждал :rolleyes:
marmoz - специалист
marmoz написа:
пък и как ще уплътни пакета ?Може и да може де, ама аз не съм виждал.
Правят си отвори в цеховете, даваш диамер /вентилатора + 1 см/ слагаш си го,пяна силикон и си свиркаш.
Цената за отвор на вентилатор в стъкопакет маи бе 30 лв. ама по памет .
рашкета - специалист
Мерси "мармоз" , верно не знаех.Не че бих си причинил това ама ако някой искааа............
marmoz - специалист
Абе то и аз небих го направил ама го има като опция :)
Тани - модератор
рашкета написа:
Тани написа:
Проветряване само от прозореца звучи несериозно!
:wink:
Ако си господ и можеш да кажеш на течението накъде да се движи , става и с отваряне на прозореца! За останалите случаи е необходим вентилатор :wink: , иначе "проветряването" може да има обратен ефект - да вкараш влагата в жилището. Освен това зимно време се създават големи температурни разлики - обливаш плочките с гореща вода и после им отваряш прозореца , за да влезе въздух -20°С .А ако си малко по-разсеян и оставиш прозореца цяла нощ... А вентилатора създава течение точно където е необходимо, ако е сложен на подходящо място - над душкабината или душа! Отделно пък , засмуква топъл въздух от другите помещения и изсушава по-бързо банята през зимата.
tishotch - специалист
...ето и причината за острата нужда от по-добра вентилация - горе ляво

Прикачен файл

DSC_0054.jpg
Тани - модератор
Любопитно ми е при наличие на два прозореца и мухъл - отваряш ли прозорците да проветряваш?
jekasus - майстор
Тани написа:
Любопитно ми е при наличие на два прозореца и мухъл - отваряш ли прозорците да проветряваш?
При затворена врата?
tishotch - специалист
Тани написа:
Трябва да си призная че не са отваряни за проветряване, дограмата е много калпава вкл. механизмите за отваряне които заяждат. След 20-ина дни ще съм с хубава пвц дограма и няма да има проблем. През лятото ще се отварят но през зимата си мисля че вентилатор ще е по ефикасен.....или греша ?!?

Тема "Прозоречен вентилатор - какъв ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: