• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
То мойто е прагче,ама обърнато с лайсна, за която пита Прасчо. :-D
Иначе със "шапка" и прагове стават по-лесно и по-бързо.
VLADO66 - майстор
Шапката се прави главно заради външните водокапи,защото отвътре можеш да го облечеш с лайстна или без докато отвън като почне да се стича върху красотната минерална мазилка става грозно.Не че няма начин да се избегне.
prascho - майстор
Ето ги плочките. Парапетът е стъпил на шапка с водобран излята от бял цимент и мозайка /бялата основа/. Тя излиза с около 5 см навън. По-скоро си мисля плочките да стигат до външния ръб на тази шапка без да надстърчат. От външната страна ако сложа плочки ще стане отцепено и грозно. В момента си е една цяла ивица от белия цимент. Въпросът е отвътре как ще е най-удачно.

Прикачен файл

IMG_0217.JPG

Прикачен файл

IMG_0216.JPG

Прикачен файл

IMG_0215.JPG
vlad0 - специалист
Привет колеги, използвам темата за да не отварям нова. И Аз имам въпрос относно тераса и по точно водобрана. Идеята ми е да лепя гранитогрес, но не искам да лепя и на челото/не ми харесва как изглежда/. Как трябва да направя въпросния водобран, така че да не бера ядове после?

Прилагам и скица.

Прикачен файл

terasa.JPG
terasa.JPG (5.85 KиБ) Видяна 2148 пъти
VLADO66 - майстор
Лепиш челно алуминиев винкел(суров или праховобоядисан според парапета).Лепи се с Сикафлекс или друг полиуретанов уплътнител.Лепилото се нанася без прекъсване в/у плочките там където ще легне винкела.Целта е да не влиза вода м/у винкела и плочите.
vlad0 - специалист
Ааа... :? какъв е тоя винкел точно? Нещо като тея лайсните за плочки, които се застъпват от самата плочка ли е?
prascho - майстор
Майсторът се оказа, че нямал диаментина за рязане на плочки 50х50. Може ли да ми препоръчате някой, който би ми свършил работа.
jekasus - майстор
Чирак е, не е майстор.
VLADO66 - майстор
Винкела го има при фирмите за алуминиеви профили.В София съм пазарувал в Профилко.Тоя грес е по-дебел и майсторите са кисели.
Spokoiniq - майстор
Ебах го в майстора без инструмент, за 120 кинта купуваш една водна китайска диамантинка, диска ѝ ще замине точно за колкото да си свършиш работа, после я пускаш на обява за 50 и си ти.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: