Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Тани - модератор
marmoz написа:
Доста се съмнявам че ще върши работа.Електрическа не съм ползвал незнам въобще работи ли или само бръмчи.
А за това че не цапат си е пълна лъжа.Аз боядисвам с компресор и пистолет и винаги ползвам хирургически ръкавици/1 кутия 100 броики маи бе 5 лв/ ползваш хвърляш :)
Subsa написа:
но ужасно много разредител иска в боята докато започне да го прави на мъгла, преди това го изкарва на струйка.
Това зависи от мощноста на въздушната стуя ,вида на боята и машината която се ползва.
Първо се запознай със технологията airless - в превод "без въздух" и тогава отново наприказвай небивалиците по неин адрес! Това , че посочената машинка е калпава не е повод да се плюе по технологията като цяло :wink:

https://www.google.bg/search?q=airless& ... 80&bih=913
4epHokocka - помощник
Боже! Тая машина е прекалено професинална за моите скромни аматьорски възможности. Пък и като проверих струва колкото да си купя 40 нови стола. :mrgreen:
Търсех нешо евтинко като за лаици, но след вашите отзиви, май пак ще се мъча с четката.

Но ми дойде една идея. Не ми се смейте обаче ако ви се стори смешна. Имаме една малка водоструйка. Ако вместо чиста вода засмуква боя, няма ли да може да пръска?
Тани - модератор
Само ще я съсипеш! Недей!
А иначе линка беше за колегата! Машините са за професионалисти. За твоя случай , най-добре намери кварталния автобояджия да ти ги пръсне! Това е най разумния вариант цена/качество! А гладки повърхности се боядисват много лесно с валяк. И ти би могла да се справиш, да речем с етажерките. Само в ъглите ще се наложи да ползваш четката
torbalan - Дървен философ
Не разбрах с каква боя ще се боядисва?

Аз като боядисвам дървени повърхности с четка - става си идеално... Пък и не е чак толкова трудоемко :)
Обаче си ползвам лак за дърво :)
mcm - специалист
Има едни валячета за лаково боядисване, дунапрен нещо като плюш, незнам точно как им викат, нека запознатите кажат как. С малко повече старание боята се нанася много добре и равномерно. Недостъпните ъгли се минават с тънка четка и веднага след това с валячето, докъдето стигне разбира се. С такъв валяк си боядисах вратите и прозорците, няма дири от четки и др. недостатъци. И най важното, боята да е качествена, а не някоя на промоция от 3-4 лв !!!
crez - майстор
Имам пейнт зум, върши работа за големи повърхнини. боядисвах с латекс стени, става много добре, но иска плътно постилане на пода, колкото на стената толкова и на пода. Трудно се отсичат ръбовете. Пръсках и ограда от метални профили с блажна боя, за това е добре, става бързо за разлика от четката. С такъв пистолет като посочения от 4epHokocka , но руски навремето си правех козметични промени на ладата.
marmoz - специалист
Тани написа:
marmoz написа:
Доста се съмнявам че ще върши работа.Електрическа не съм ползвал незнам въобще работи ли или само бръмчи.
А за това че не цапат си е пълна лъжа.Аз боядисвам с компресор и пистолет и винаги ползвам хирургически ръкавици/1 кутия 100 броики маи бе 5 лв/ ползваш хвърляш :)
Subsa написа:
но ужасно много разредител иска в боята докато започне да го прави на мъгла, преди това го изкарва на струйка.
Това зависи от мощноста на въздушната стуя ,вида на боята и машината която се ползва.
Първо се запознай със технологията airless - в превод "без въздух" и тогава отново наприказвай небивалиците по неин адрес! Това , че посочената машинка е калпава не е повод да се плюе по технологията като цяло :wink:

https://www.google.bg/search?q=airless& ... 80&bih=913
Тани светни ме къде съм плюл по технологията че не зацепвам :-D :? :? :?
Тани - модератор
marmoz написа:
Subsa написа:

Ами каква въздушна струя намеси , какви компресори и какво цапане , като дори не си запознат с airless технологията и никога не си я ползвал! Все едно някой да ти каже за колко време Леонардо Да Винчи е нарисувал Мона Лиза и ти да му обясняваш как може да се мота толкова , като ти си боядисал целия хол за по- малко време! :) Просто това за което говориш , няма нищо общо с темата на разговора!

http://www.youtube.com/watch?v=eZDzjFw2TuY

Има ли нещо общо с твоя компресор и пистолет за боядисване?

А ето по-качествен електрически:

http://www.youtube.com/watch?v=eZDzjFw2TuY
marmoz - специалист
По скоро това показва незнание от моя страна/некомпетентност за тази технология/ ама чак пък да съм плюл :-D :-D
stiv1961 - майстор
Тани, моите уважения, но колежката попита за определена марка/ и модел/, та затова и дадох пример с пейнт зум- а на балдъзата :-D / нарочно го изписвам с малки букви/ защото е боклук, рекламни трикове. Лично аз съм го пробвл с каква ли не консистенция на боята/ има и специална чашка- дозатор/ ама.... нъцки. Крез може да е ,,уцелил" нещо кадърно, но аз никога/ ама никога/ не бих купил нещо от ТЪП-ШОП или нещо от тоя род. Успех на всички препатили от телевизионните реклами. Хау :-D

Тема "Моля дайте съвет за една машинка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: