Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kaspar4o82 - специалист
Ей аман ейтака като преминаваме от тема в тема и да почнем да оптавяме етажната собственост.Дайте сега по основната тема
marmoz - специалист
Caxo написа:
На мен малко не ми стана ясно... Комина продължава ли надолу към сутерен/мазе ?! Комина общ ли е или всеки етаж си има собствен ? Питам понеже комшията ми отдолу си махна неговия. Ние сме кооперация и всеки етаж си има комин. Ако е така не виждам причина да ти правят проблем, че си си махнал твоя комин в твоята стая... :?
Всички продължават до долу
Показвам ти 2та най-често срещани вариянта:1. с един основен комин 2.с два комина като навсеки етаж се врязва към основното коминно тяло. 3.Има и с повече
Мои съвет не барай комина :) Ама в краина сметка ти ще си решиш.
Извинявам се за лошата рисунка ама на тоя комп имам само Paint

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (12.86 KиБ) Видяна 2761 пъти
kaspar4o82 - специалист
marmoz написа:
Caxo написа:
На мен малко не ми стана ясно... Комина продължава ли надолу към сутерен/мазе ?! Комина общ ли е или всеки етаж си има собствен ? Питам понеже комшията ми отдолу си махна неговия. Ние сме кооперация и всеки етаж си има комин. Ако е така не виждам причина да ти правят проблем, че си си махнал твоя комин в твоята стая... :?
Показвам ти 2та най-често срещани вариянта:1. с един основен комин 2.с два комина като навсеки етаж се врязва към основното коминно тяло. 3.Има и с повече
Има и други варианти на комини в блокове може всеки апартамент да си е на отделен или вси4ки да са в общ без тия 4упки.Имал съм и двата вида жилища които казвам и нито едно жилище с вариант 2 кадето си посочил
marmoz - специалист
Те не са чупки ама када не ми е на този комп а с детската рисувалка се дразня:) Наклонени са под ъгъл
Даже продават такива коминни тела от 3 части за присъединяване към основното тяло
професионал - специалист
Колеги,някой от вас с имал ли е работа с комин от къща на гредоред,на която е махнат покрива?Това нещо се клати като на ...,а ако му се махне и основата отдолу,аз не бих стоял около него!По-скоро трябва да се мисли за комин от друг материал - не зидария!Мисли в тази насока.(това за въпроса на каспарчо)
Caxo - специалист
Аз съм на същото мнение. Събаряш всичко и се ориентираш към нещо метално. Ако имаш парички може от неръждавейка да го направиш. В подпокривното пространство би било добре да го изолираш за да тегли по-добре. Чак сега разбрах, че става въпрос за гредоред...Явно, че няма как да е захванат за гредореда тоя комин(с цел да не се запали) , та при тва положение шанса комина да се свлече надолу е огромен. За първо време и емайлирани кюнци да сложиш пак ще изкарат...

Трябва само добре да изолираш новия комин от гредореда, че да не се запали нещо !
kaspar4o82 - специалист
за нов комин съм подготвен имам и една траба етернит 20 см диаметър и в краен случай ще сложа нея и ще изолирам с каменна вата и обшивам с ГК.
torbalan - Дървен философ
професионал написа:
Колеги,някой от вас с имал ли е работа с комин от къща на гредоред,на която е махнат покрива?Това нещо се клати като на ...,а ако му се махне и основата отдолу,аз не бих стоял около него!По-скоро трябва да се мисли за комин от друг материал - не зидария!Мисли в тази насока.(това за въпроса на каспарчо)
Аз съборих на моята къща комите (съседите ме обявиха за луд), че се клатеха - клатеха се, но не чак като на коча ******. От гредореда нагоре по-големия сигурно беше към 4 - 5 метра висок :). За капак беше зидан с кал. Всъщност, цялата къща така е зидана.
mcm - специалист
Етернита не става за комин, от високата температура може да се пръсне.
mcm - специалист
marmoz написа:
Caxo написа:

Вторият вариант се нарича сифонен тип, има го в панелките изпълнен от готови коминни тела, недостатъкът е трудно почистването на сифона, обикновено като се запуши се бие една дупка директно в главния канал и се преминава в първият вариант. Предимството е че цялата мизерия отива на първия етаж т.е. при мен, и се налага да благославям комшиите по реда на етажите, недостатък за тях е че когато според атм. налягане, комина няма добра тяга, при мен дърпа а при тях връща техния си пушек. Извода е: не променяйте нещо което не разбирате.

Тема "Идеи за преправяне на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: