Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
minkata - напреднал
Здравейте, ситуацията е следната: На тераса(8кв.м) с налепени плочки съм решил да сложа Изомраз(хидроизлоацията, върху която може да се ходи ) защото плочките са грозни, с доста отчупени блистери и т.н. Въпроса ми е мога ли да запълня фугите и блистерите с някакъв вид замазка( дебелина 2-3-4 мм) която да държи? Желанието ми е да постигна гладка повърхност преди хидроизолацията. Знам, че е най-добре да се махнат плочките и да се направи всичко наново, но към момента нямам желание и възможност, за това мисля за компромисен вариант. Мислех за саморазливна замазка, но не знам предвид наклона дали няма си замине всичката през тръбата за вода. Другия вариант, за който се сещам е да пробвам с грунд и лепило за плочки, но нямам опит с подобни магарии.Предварително благодаря за съветите! :-D
piron45 - майстор
Според мен ако плочките са гланцирани няма да хване цимента и съответно ще трябва поне да смъкнеш гланца или да им направиш повече резки с ъглошлайф. Само с няколко милиметра замазване се съмнявам че ще държи и няма да почне да се чупи на парчета в скоро време. Ако ще ги замазваш да е поне няколко сантиметра и да сложиш мрежа за замазка . В противен случай май само ще си хвърлиш материала на вятъра.

Иначе можеш да опиташ да изравниш плочките с материал за фугиране. Може и да се получи.
minkata - напреднал
Плочките са матови, с неравна повърхност. Имат претенции за гранитогрес май...
chapara - майстор
Бетонконтакт , мразоустойчиво-флекс лепило и на татъка си ти.
radius - майстор
А на кой производител бетонконтакта е за препоръчване ( че имам да мажа плоча и колони заради кофражно масло)?
chapara - майстор
radius написа:
А на кой производител бетонконтакта е за препоръчване ( че имам да мажа плоча и колони заради кофражно масло)?
Изображение

http://terazid.com/bg/?act=content&rec=111
radius - майстор
Мерси, този ми е фаворит.
minkata - напреднал
Благодаря за отговора и насоките!!!

Тема "Замазка върху плочки - на тънко?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: