• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Погледни от друга страна: Тези неща се купуват веднъж на 10 години (средно). Раздели сумата (или икономията) на 3650 и ще видиш колко стотинки на ден си похарчил (или икономисал) за тях.
После можеш да прецениш дали и каква сума да похарчиш.
Тук не броим авариите и евентуалните проблеми от некачествени елементи.
Последна промяна от sstefanov на чет авг 30, 2012 10:58 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
То ако разделиш сумата и на часовете, съвсем нищожно ще се получи... :-D Този прийом е на рекламирани кредити, лизинги и пр. и не е удачен за сравнение...психология...

А по темата, едни от моделите с оптимално съотношение цена/качество са ECO60 на Gewiss и модулната серия на Legrand - Bticino. Мога да допълня и Anya на Шнайдер, но е с малък асортимент.
vk - специалист
Искам да спомена, че в сайта на "Жо и вен" са дадени цени без ДДС.
Като според мен най-добрите цени може да се постигнат в "Кабелкомерс"
ето сайта: http://www.cablecommerce.bg/shop/bg
На място в магазина слагат добри отстъпки Те са също и най-добрия дистрибутор на Шнайдер електрик за страната.
Що се отнася до серията Sedna на Шнайдер, която е уж позиционирана в средния клас, но по се доближава до ниския клас- Alia (Anya). При една добра отстъпка може да гониш 7-8 лв за точка (контакт или ключ) от серията Unica basic на Шнайдер.
sstefanov - майстор
leosat, дали ще спестя 300 лв за 10 години знаеш ли колко малко ме интересува?
Дори не си струва мисленето и писането.
Бат Иво - специалист
Искам да спомена че разликата в цените идва най вече от конверторните ключове и кръстосаните конверторни ключ.
Обикновените еднополюсни ключове ,както и обикновените контакти са почти сравними.
Което ме навежда на мисълта че механизмите на Симон са по качествени и скъпи.
При тях кабела само се вкарва в дупката ,нито се забелва нито се затяга.Бързи и лесни за работа са имат лист с подробно обяснение за всякакъв вид свързване.
Не знам имам още 2 дни за размисъл.
velas - специалист
stefanov, точно това е заблудата в този търговски трик (чел съм го някъде, но не си спомням името му). Тези пари ти ги даваш/спестяваш днес, сега, в настоящия момент. Т.е. ако си ги дал - директно си на загуба, ако си ги спестил - си на печалба, защото парите са средство за размножаване... :lol: Реално ти не разсрочваш във времето даването/спестяването.

Същия трик е и ако ти кажа: "Давай ми по 1лв всеки ден." Няма да ти е проблем, нали? Няма да го усетиш финансово. 1лв! Какво толкова? Къде не си го дал?... Но ако ти кажа: " Сега ми ги дай накуп за 100г. напред." Ще ти се стъжни, нали? :)
Разбра ли разликата? Ако човека ги вземе нещата на изплащане без оскъпяване, тогава може да се смята по този начин.

Бат'Иво, всички големи производители на ключове и контакти имат по няколко серии (евтини, средни и скъпи). Качеството на механизмите им не се различава много (не могат да си го позволят). Разликата в цената идва най-вече от разнообразието в дадена серия, дизайн, материала на декоративната рамка (дърво, кожа, метал) и маркетинговата стратегия на производителя. Всичко е направено така, че най-хубавото да е това, което ти си харесаш. А аз като те гледам май си си харесал Симон. Вземай и слагай! Доволен Ши останИш. :)
докера - специалист
:lol: :lol: Тъкмо щях да пиша нещо подобно ......
Бат Иво - специалист
Има ли къде в България да се купи Симон?
Може би са една идея по евтини.
докера - специалист
Поне аз не намерих ..... А и сайта им е доста постен от към информация...
Бат Иво - специалист
докера написа:
Поне аз не намерих ..... А и сайта им е доста постен от към информация...
Естествено световна марка.
Лошото е обаче че България както винаги не принадлежи на света или европа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Цени на качествени контакти?Зслужава ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: