• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
..........
Последна промяна от steady на съб сеп 01, 2012 8:52 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сложи си обезвъздушители на подходящи места по тръбите и изкарай въздуха. Ще ти е достаттъчна тази помпа
...........
Последна промяна от steady на съб сеп 01, 2012 8:53 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Най-вероятно имаш въздушна тапа. За да я махнеш правиш следното: При запален котел спираш всички радиатори, които работят. Оставяш един-два от неработещите с отворени кранове, ако има и други неработещи им затваряш крановете. Включваш помпата на втора степен. Трябва радиаторите да започнат да греят. Ако и това не помогне трябва да сложиш автом. обезвъздушители ,както казва колегата Лазар Ганев. Гледай да не прегрееш котела!
joro_vn - специалист
Или слагаш по-мощна помпа, за която се изръсваш съответните стотинки, или сядаш и бавно и търпеливо си регулираш системата, така че дебита на помпата да е достатъчен да достави вода и за третия етаж.
Под регулиране имам предвид притваряне на изходящите клапани на радиаторите на втория и най-вече на първия етаж.
Няма смисъл да се върти много вода през радиаторите на първия етаж с минимална разлика в температурата на входа и изхода им, а да не стига налягане за третия.
.............
steady написа:
Благодаря за мнението, но казвам направо не съм привърженик на тия неща с регулиране на дебита чрез кранове. Не го правя на поливните си системи няма да го правя и тук. За това съм писал че ще сложа помпа не е проблем, все пак си го правя за себеси и целта ми е да работи, не да спестя 200-300-400лв. Нито ще забогатея нито ще обеднея. Насочил съм се днес към проба с грундфос 25-70, а съм намерил грундфос 32-80. Ще ми бъде ли достатъчна 32-80 за да го захрани. Днес сигурно ще разбера, но все пак питам.
Извинявай, парите са си твои, инсталацията също, но това което си решил да правиш е най-непрофесионалния, безхаберен и разхитителски начин за хидравличен баланс на една отоплителна система! Опитах се да използвам меки изрази :wink: . Ако това нещо го направи инсталатор, клиентът има пълното право да го изхвърли през терасата вместо да го изрита през вратата :) ! Я кажи как трябва да се подходи, ако тръбите са 1 1/2"? Това е все едно в автомобила вместо скоростна кутия да се монтират двигатели от поне 500 коня! :) Не разбирам тогава защо пускаш тема и ние да си чупим пръстите да ти отговаряме. Остани си със здраве, темата е за коша :x
.............
Отговорът ти беше даден, ама си знаеш своето и не признаваш мненията, които ти даваме - да си обезвъздушиш системата и да я балансираш от секретните кранове, помпата най-вероятно ти е достатъчна, макар че си дал един куп излишна информация, а си спестил важната. Сърди се на се себе си, че си хванал да правиш неща преди да си чел и да знаеш какво ще правиш! Ако се правехме на велики, нямаше да ти дадем правилния отговор
filmatoplo - майстор
След като причината се отстрани , моля сподели тук да се знае , подобни случаи много-все на някой ще му е полезно :) .
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за циркулационна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: