• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Stoianovkv - помощник
garvanat
Мисля че един такъв http://amaralighting.com/store/product/ ... lt048.html рефлектор ще ти свърши работа.
brad4edat - специалист
Stoianovkv написа:
garvanat
Мисля че един такъв http://amaralighting.com/store/product/ ... lt048.html рефлектор ще ти свърши работа.
Не му трябва и такъв рефлектор ако е доближил диода достата4но близо до оптиките. От снимките и разговорите с него си мисля, че е извлекъл максимума от диода и проектора, щом в светла стая се вижда менюто с папките от компютъра.
garvanat - специалист
Здравейте, в момента съм отрязал и махнал тези пластмаси които са от червената линия на дясно и съм поставил диода където е черния правоъгълник. С рефлектор може и да е по-добре от гледна точка на по прецизния монтаж т.е. да се долепи рефлектора до голямата леща и така ще си остане и после да се закачи диода. Трябва да измеря колко точно е диаметъра на тази голямата леща и ако е колкото на рефлектора ще го взема да пробвам. Разлика в картината не очаквам. Другото което мисля да направя е да махна голямата леща и да се опитам само с диода и лупата да насоча светлината, страх ме е да не прегрея обаче първото огледало....
Изображение
brad4edat - специалист
Колега.
Да знаеш че ще направиш голяма глупост и беля ако поставиш диода в оградения с черно квадрат. Там нямаш охлаждане и ще опечеш както диода така и оптиката. Не случайно лампата се намира в това отделно гнездо и има термо стъкло между нея и голямата леща. Ако залепиш диода с рефлектор до лещата плътно то има шанс да прегрееш и лещата и диода.
Пак ти казвам да обърнеш много сериозно внимание на охлаждането на компонентите и въздушния поток. Не подценявай тези неща. диода си грее доста.
Последна промяна от brad4edat на пет авг 31, 2012 8:40 pm, променено общо 1 път.
garvanat - специалист
Сега там съм поставил диода с леща отпред долепен до голямата леща. Има 3 вентилатора и радиатор около диода не вярвам да загрее все пак ще измисля как да го измеря :)

Ето клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=LAicQbms ... e=youtu.be
garvanat - специалист
Здравейте отново оказа се че тези там където преди бях поръчал шрайб проектор са ми намерили и скоро ще е при мен. Просто искам да си поиграя и с него. Какво бихте ме посъветвали. От по опитните. Ще се наложи ли да му слагам допълнителна подсветка. Какъв монитор е добре да взема ... Вкъщи имам 14-15 инча 1440x900 това ми е лаптопа. Ако намеря подобна матрица дали ще стане....
brad4edat - специалист
Според мене не се занимавай с глупости с тия шрайб проектори и съсипване на монитори за матрици. Ако всичко ти е без никакви пари добре, ако ще плащаш обаче е по-добре да си вземеш някой проектор за 100 и кусур лева през нета, да дадеш още към 80-100лв. за модифицирана лампа и да знаеш, че ще имаш прилична домашна видео стена на поносима цена.

Ако ще ти дадат шрайба за без пари и намериш матрица без пари става, ама иначе не си заслужава. Мое лично мнение.
Успех все пак :wink:
garvanat - специалист
Здравей благодаря за отговора. Значи проектора е работещ, 650 W e лампата с която ми го дадоха. Имам един много стар лаптоп 300-400 мхз беше, дали на него не мога да му ползвам само матрицата, само не ми е ясно как точно ще преправя кабела да му подавам сигнал от друг компютър ....

Отностно цената моя го купих за 50 без лампа и със всичките работи излезе 170-180 лв. Но аз използвах скъпа подсветка 110 лв. Ако се сложи ксенон или фенер ще е доста по евтино ...... Най-евтино проектор + фенер = под 100 лв. така че заглавието на темата се обезмисля :)
rmanov - специалист
За матрицата на лаптопа ще ти трябва контролер,който да е съвместим с нея.http://www.iccfl.com/index.php?cPath=76
rmanov - специалист
нещо такова

Прикачен файл

1341845849_412172790_1-Pictures-of--LCD-Controller-BoardKit.jpg
1341845849_412172790_1-Pictures-of--LCD-Controller-BoardKit.jpg (31.63 KиБ) Видяна 4422 пъти
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: