• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
N2GetherNow - напреднал
Накратко: започна да работи кога си поиска :D
Гугъл ми връща подобни на този като резултат от търсенето по модел.
Ако някой знае къде може да има таквоз нека сподели.
Вариянт е и да свържа директно проводниците и да се вкл/изкл директно от щепсела (преди го застопорявах, щот го закачах на стойка за да си пиля разни неща), проблема е, че не знам кои точно, влизат два а излизат 4?! :?

http://soadfan.eu/Media/IMAG0205.jpg
колев - специалист
До колкото виждам, черните по двойки са заедно. На схемата е показано че 1-2 не се прекъсва, а само 3-4.
Синия кабел /нула/ трябва да влиза на 1, а кафявия /фаза/ на 3.
Ако се разтърсиш по магазините съм сигурен че ще се намери същия или подобен ключ. Като краен вариант можеш на поставиш и мързеливо ключе на кабела.
marmoz - специалист
колев написа:
мързеливо ключе на кабела.
Това е за мен решението :) Бъзо,лесно,сръчно :)
Junak - майстор
колев написа:
Хмм, и какво става, като обърне щепсела :? :? :?
колев - специалист
Ами обръщат се логично. За това съм ги писал в скоби, но комутацията трябва да си е на кафевия кабел (3-4) като естествено това трябва да се провери .Все пак става въпрос за братята китайци.
shadow__01 - майстор
Такъв ключ струва най-малко 10-15 лева ако се намери. В него влизат два кабела и излизат два. Другите два са за филтриращият кондензатор, който нарочно е сложен след ключа за да се разрежда в намотката на двигателя вместо в човека, който без да иска е пипнал щепсела.
N2GetherNow - напреднал
колев написа:
До колкото виждам, черните по двойки са заедно. На схемата е показано че 1-2 не се прекъсва, а само 3-4.
Ако се разтърсиш по магазините съм сигурен че ще се намери същия или подобен ключ. Като краен вариант можеш на поставиш и мързеливо ключе на кабела.

Аз ги знам кой къде влиза, снимката е правена на разкачени кабели, но бях запомнил кой къде влиза за да ги вържа обратно. Въпроса ми е всеки един входящ трябва да се превърже с двойката му насрещни изходящи или не е толкова просто и логично? :D
fikata - майстор
Въпроса ми е всеки един входящ трябва да се превърже с двойката му насрещни изходящи или не е толкова просто и логично? :D
Просто и логично е: две жила влизат в ключа ти- две жила излизат от ключа ти. Едно от тях ключа го прекъсва. Дали се прекъсва фаза или нула не имеет значение защото:
1. Двуполюсният щепсел винаги можеш да го обърнеш при включване в контакта и всяко едно от жилата може да получи фаза или нула.
2.Захранващият кабел е двужилен,щепселът не е тип шуко защото ел.уреда е с двойна изолация /отбелязано е с два вписани квадрата/, т.е няма метална част,която може да се офази за да бъде опасна при допир.
Други въпроси?
N2GetherNow - напреднал
fikata написа:
Въпроса ми е всеки един входящ трябва да се превърже с двойката му насрещни изходящи или не е толкова просто и логично? :D
Просто и логично е: две жила влизат в ключа ти- две жила излизат от ключа ти. Едно от тях ключа го прекъсва. Дали се прекъсва фаза или нула не имеет значение защото:
1. Двуполюсният щепсел винаги можеш да го обърнеш при включване в контакта и всяко едно от жилата може да получи фаза или нула.
2.Захранващият кабел е двужилен,щепселът не е тип шуко защото ел.уреда е с двойна изолация /отбелязано е с два вписани квадрата/, т.е няма метална част,която може да се офази за да бъде опасна при допир.
Други въпроси?
Да, де, ама излизат 4 жила (свързани с кабелни обувки към ключа) аз за т'ва съм объркан, логиката подсказва, че всяко влизащо жило, би следвало да се свърже с насрещните му 2 излизащи жила. Като се прибера ще го снимам по-добре да се виждат кабеляците, че на тази снимка фокусирах върху надписите
jekasus - майстор
Тук се вижда, че са заедно.

Прикачен файл

IMAG0205.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за прекъсвач на ъглошлайф Budget?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: