• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Стига с тоя умрял Симон вече. Симон та Симон. Най-близо у нас може да си ги купиш от Турция:
http://www.simon.com.tr/TR/anasayfa/1.aspx
Предполагам най-евтино от Китай:
http://www.simon.com.cn/
Симон имат завод в Китай от 1999година - Jiangsu SIMON Quitone Electric Co.
От преди десетина години Симон имат нов завод в Китай на площ 18000 квадратни метра.
В Турция имат завод от 2005 година - FEDERAL ELEKTROMEKNIK.
Ти не разбра ли че всичко се произвежда в Китай ? :lol:
Пък колко са хубави ще разбереш като си включиш някоя печка "Лъч" да се топлиш зимата.
Аз не знам колко са хубави или лоши. Тук си имаме достатъчно добри и евтини електрики.
Пък ти ако искаш си купувай китайски Симон на европейски цени от Испания.
:partyman:
ditronix - специалист
Хидразин е прав. Може да се намерят качествени компоненти и у нас-и турски,и китайски,и европейски. Не зная защо никой не спомена ВАЛТРОНИК-хората продават само маркови и качествени неща. И ги продават на съвсем сносни цени! Все си мисля,че тези неща-марковите,готините и правещите впечатление са мнооооого важни,докато осе отреже лентата на обекта. След това-след "турняската" никой вече не глед ни ключове,ни контакти. Всичко трябва само да си работи. Та нещата според мен зависят от парите в джоба-ако са достатъчно-купувай скъпо,ако не са чак толкова много-подбери нещо свястно на по-ниска цена. И като си мисля,като я натовариш колата с жици и други неща от Испания,тя все пак ще качи разхода си.Това са около и над 3000 километра. Къде ли ще иде евтинията? Жици и тук има ,по складовете цените са нормални,ти няма да хукнеш да пазариш от кварталните бакалии все пак.
lz1tar - специалист
В България Симон не се предлага,качественни и на разумна цена-Ефапел(Португалия) и Вимар(Италия) и стига с испанските щуротии,че инсталацията трябва да е с ПВА-2 и в гофре.Иначе и льогран и серията Аня на Шнайдер се изравниха по цени с "качественния" турски Макел
Бат Иво - специалист
Няма да коментирам за да не си навлека гняв.
Това за тръбите и испанците...............малко не е така!
Идва нещо като кимането и въртенето с глава.............цел свят е така само ние сме обратно!
Нещо такова е и с инсталациите !
И на какво се дължи нашето самочувствие?
Както и да е такива коментари ще има винаги .......
остави ги тия Испанци ,Германци,Американци ..................
а ние къде сме ??????????
Бат Иво - специалист
Понеже работата отива на чешане на клавиатури аз съм до тук!
Като взема рещение ще ви информирам.
Gadnyara - специалист
В България Симон се предлага поне от 12 години (в отговор на мненията, че не се ползват).
Примерно, 'Бизнес Парк София' е изпълнен изцяло със Simon27 и подови кутии CimaBox (марка на Симон).

82-ра серия е в една група с Legrand Galea и Schneider Unica Top. Луксозния ценови клас... И тъй като не се купува масово, обикновено се предлага с поръчка със срок на доставка 2-3 седмици.
За да получите адекватна оферта, ще е нужно да уточните цветовете на рамката и механизма, както и количествата...

Всичко от този клас се предлага модулно - отделно се поръчват рамки и механизми, така комбинациите в цените стават много.
hidrazin - майстор
Много е така. Никъде в наредбите не се забранява използването на многожичен проводник за направа на ел. инсталации.
Нооо... Винаги трябва да е в гофре или кабелен канал, защото е с единична изолация и е много лесно да бъде наранена при
изтегляне в гофрето. Дори и в един окачен таван пак трябва да е в гофре. То осигурява втората изолация, която иначе я има
при кабелите от рода на мостовите и СВТ. Освен това с проводника се работи по-бавно и проблемно. Представи си една
разклонителна кутия, в която стърчат 15 проводника !!! Освен това инсталацията много се оскъпява. Ако не си я правиш ти
ще ти вземат пари за полагане и изтегляне на всеки проводник. Сложи и цената на гофрето и неговото полагане. Ако инсталацията
е трипроводна означава тройна цена. И не можеш да ползваш всякакви контакти и ключове. Просто голяма част от тях не са предвидени
за многожичен проводник. Сложи към това и "мамите" дето ще ти тегли електротехника. :lol:
Разбира се многожичния има и предимства. По-лесно се изтегля в гофретата и може в едно гофре да навреш повече и с
различни сечение проводници. Освен това на електротехника ще му е трудно да да ти направи инсталацията със спайки и
ще я направи както трябва - с клеми. :-D
Пък нашето самочувствие се дължи на това, че сме българи. И сме си пекани. И поне за сега оцеляваме напук на правителството и ЕС.
Ти ако не се чувстваш българин си остани в Испания. Като гледам и те как са закършили...
Баш пък от испанци акъл за ел. инсталации няма да вземам пък и не мисля че са напред с материала. Все едно да взимам акъл от гърците
дето още са с дървени стълбове в подстанциите. [-X Виж от германци може.
Бат Иво, за сега толкова. Ти питаш ние казваме. Дали ти харесва или не си е твой проблем. Върви да си бъркаш лепилото а аз отивам
да правя лютеница. :shock: Пък тоците ги остави на електротехниците.
Бат Иво - специалист
hidrazin написа:
Много е така. Никъде в наредбите не се забранява използването на многожичен проводник за направа на ел. инсталации.
Нооо... Винаги трябва да е в гофре или кабелен канал, защото е с единична изолация и е много лесно да бъде наранена при
изтегляне в гофрето. Дори и в един окачен таван пак трябва да е в гофре. То осигурява втората изолация, която иначе я има
при кабелите от рода на мостовите и СВТ. Освен това с проводника се работи по-бавно и проблемно. Представи си една
разклонителна кутия, в която стърчат 15 проводника !!! Освен това инсталацията много се оскъпява. Ако не си я правиш ти
ще ти вземат пари за полагане и изтегляне на всеки проводник. Сложи и цената на гофрето и неговото полагане. Ако инсталацията
е трипроводна означава тройна цена. И не можеш да ползваш всякакви контакти и ключове. Просто голяма част от тях не са предвидени
за многожичен проводник. Сложи към това и "мамите" дето ще ти тегли електротехника. :lol:
Разбира се многожичния има и предимства. По-лесно се изтегля в гофретата и може в едно гофре да навреш повече и с
различни сечение проводници. Освен това на електротехника ще му е трудно да да ти направи инсталацията със спайки и
ще я направи както трябва - с клеми. :-D
Пък нашето самочувствие се дължи на това, че сме българи. И сме си пекани. И поне за сега оцеляваме напук на правителството и ЕС.
Ти ако не се чувстваш българин си остани в Испания. Като гледам и те как са закършили...
Баш пък от испанци акъл за ел. инсталации няма да вземам пък и не мисля че са напред с материала. Все едно да взимам акъл от гърците
дето още са с дървени стълбове в подстанциите. [-X Виж от германци може.
Бат Иво, за сега толкова. Ти питаш ние казваме. Дали ти харесва или не си е твой проблем. Върви да си бъркаш лепилото а аз отивам
да правя лютеница. :shock: Пък тоците ги остави на електротехниците.
Аз казах че по темата съм приключил.
Защото много се изврати което доказва и твоят пост.
Кво сега ние като сме строители от тоци и кабели не разбираме?
Или пък не сме ползвали различни марки и нямаме изграден мироглед?
Не съм ли и аз българин живял в България 33 г. и видял какво можем?
Не живея ли в Испания 10г. за да знам къде по разбират?
А пък по какви обекти съм ходил и ,какви инсталации съм видял ..........мога да преценя.
Темата я пуснах за да разбера цените на КАЧЕСТВЕНИТЕ стоки а не да ме убеждават кое е качествено.
Затова явно трябва да спра по темата, получих няколко сайта с интересни неща.
За което благодаря на отзовалите се .
Това беше благодаря! :prost:
hidrazin - майстор
Кво сега ние като сме строители от тоци и кабели не разбираме?
Ако под разбиране имаш в пердвид да си смениш крушката - да.
То затова у нас сме на този хал - защото много хора се опитват да правят това дето не им е работа
и нищо не разбират от него. Пък само си мислят че знаят всичко, а това е много опасно.
Каже ли ти един "майстор" че знае всико и няма тайни за него - багай от такъв !
Тридест години се съм бачкал в тази сфера и колкото повече научавам, толкова повече разбирам колко
много може да се нучи още.
А на мен като ми се наложи да си сменя две плочки викам мастара да ми ги налепи, а не се правя на плочкаджия.
А пък по какви обекти съм ходил и ,какви инсталации съм видял ...
А унас гледал ли си? И как да видиш като от 10г си в Испания, а има какво да се види. Пък то ако ставаше само
с гледане...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Цени на качествени контакти?Зслужава ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: