Абе Драгозов браво за ентусиазма да помогнеш на човека дано да успееш ама тези които познават фирмата ви по отдавна знаят че това да се отказва съдействие да се пробва да се измами клиента с едногодишна гаранция , да се използват най странни причини за отказ от гаранционно обслужване е обичайна практика при вас или поне на сюндюка който ви представлява във Варна .Как не го е пребил още някой клиент не знам ,пък може и да го е направил.Няма да говорим какви неща всъщност продава този човек (като качество).
Ел. инструментите. Консумативи.
stivemaster
- майстор
53 мнения в "Съвет за инверторен електрожен"
stivemaster
- майстор
Разбирам опита ви да се изхлузите от отговорност към по вероятните рекламации от професионални клиенти но закона е съвсем категоричен - ЗЗП - Раздел II.Гаранция на потребителската стока
Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
Никъде не са ви дали такава възможност за диференциран подход към едни или други клиенти.
Не разбирам цитирайки клишета в предния пост няма ли да разберете най сетне че скандали с клиентите ви са толкова противопоказни за бизнеса че ....... никой никъде по света не си го позволява.Един клиент като мен с който сте се скарали ще ви изгони 400 путенциални зарибени клиенти не можете ли да си направите сметката ?
Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
Никъде не са ви дали такава възможност за диференциран подход към едни или други клиенти.
Не разбирам цитирайки клишета в предния пост няма ли да разберете най сетне че скандали с клиентите ви са толкова противопоказни за бизнеса че ....... никой никъде по света не си го позволява.Един клиент като мен с който сте се скарали ще ви изгони 400 путенциални зарибени клиенти не можете ли да си направите сметката ?
ralev
- специалист
stivemaster написа:Абе Драгозов браво за ентусиазма да помогнеш на човека дано да успееш ама тези които познават фирмата ви по отдавна знаят че това да се отказва съдействие да се пробва да се измами клиента с едногодишна гаранция , да се използват най странни причини за отказ от гаранционно обслужване е обичайна практика при вас или поне на сюндюка който ви представлява във Варна .Как не го е пребил още някой клиент не знам ,пък може и да го е направил.Няма да говорим какви неща всъщност продава този човек (като качество).
+1
Бягайте далече от Арго Маркет и аз съм сред измамените с гаранциите
dragozow
- майстор
ralev написа:Твоя случай е друг, нямаш платежен документ, нямаш гаранционна карта. Не познавам някой който ще ти признае гаранция така. Пазете си документите и винаги искайте фискален бон. Не сме измамници, от 20 години продаваме и не се крием.stivemaster написа:Абе Драгозов браво за ентусиазма да помогнеш на човека дано да успееш ама тези които познават фирмата ви по отдавна знаят че това да се отказва съдействие да се пробва да се измами клиента с едногодишна гаранция , да се използват най странни причини за отказ от гаранционно обслужване е обичайна практика при вас или поне на сюндюка който ви представлява във Варна .Как не го е пребил още някой клиент не знам ,пък може и да го е направил.Няма да говорим какви неща всъщност продава този човек (като качество).
+1
Бягайте далече от Арго Маркет и аз съм сред измамените с гаранциите
Правилно, бягай здраво от Агромаркет Варна, от там си купих Гизми 135 и ядох дървото с гаранцията. И за продавача съм съгласен.
profesionalist_wood
- майстор
Не ми се вярва,че трифазен електрожен може да гръмне като бомба...
трябва да се е получила волтова дъга и кондензаторите да са се нагрели за секунди до 900 градуса и да избухнат заради смесване на редките метали в тях германий и циркониий заради стопяване,но това е хипотеза.

pansim
- майстор
Леко да се намеся в разговора... че са скъпи ремонтите на ГИЗМИ-то е вярно. И е вярно, че са доста слабо направени. Но не съм съгласен, че ремонта на китайските инвертори е 20-30лв. както се опитват да го изкарат. Само eдин IGBT транзистор е около 10лв. Мощните МОСФЕТ транзистори също са скъпи, а в 200 амперова машина те са 8 на брой (стара технология). Тук не споменавам за труда, който също не е безплатен. Така че, малко по-различни са нещата с ремонта...не се заблуждавайте!
preslav
- майстор
pansim написа:Леко да се намеся в разговора... че са скъпи ремонтите на ГИЗМИ-то е вярно. И е вярно, че са доста слабо направени. Но не съм съгласен, че ремонта на китайските инвертори е 20-30лв. както се опитват да го изкарат. Само eдин IGBT транзистор е около 10лв. Мощните МОСФЕТ транзистори също са скъпи, а в 200 амперова машина те са 8 на брой (стара технология). Тук не споменавам за труда, който също не е безплатен. Така че, малко по-различни са нещата с ремонта...не се заблуждавайте!Аз не разбирам защо толкова много се дискутира въпроса с цената на ремонта, сякаш някой си купува техника за да я ремонтира непрекъснато? За мен по-важно е колко често и дали изобщо ще се налага ремонт, разбира се при спазване на правилата за експлоатация и съхранение. Виждал съм трансформаторни електрожени на десетки години, които не са мръднали - няма какво да им се повреди. В инверторния, който си купих скоро виждам, че има големи кондензатори, а доколкото ми е известно кондензаторите стареят дори и когато не се ползват - там повече ме стяга чепикът.
Иначе за момента съм много доволен от 200 А китаец на Арго, с отчитане на това, че не съм професионалист и не мога да го натоваря.
Тема "Съвет за инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература