Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
:? Хммм Забраняват вече крушките с нажежаема жичка.
http://btvnews.bg/bulgaria/sboguvame-se ... ushki.html
Дайте някоя идея за такива като мен който имат наслагани доста датчици който няма да тръгнат с друго освен с такава крушка.Някакво съпротивление успоредно на енергоспестяващата ли :?
MamaMy - майстор
Спокойно. Само обикновените крушки отпадат. Иначе има същите на вид, но халогенни, а те са си пак със жичка и с тях няма проблеми.
http://denilighting.com/philips-%D1%85% ... 70w-cl-e27

Само не знам как ги смятат тия глупости с икономисаните 150 лв на домакинство, като вместо крушки за 0,50 лв се ползват крушки за 5,00 лв Това са само 10 пъти по-високи разходи.
Последна промяна от MamaMy на съб сеп 01, 2012 9:44 pm, променено общо 1 път.
velas - специалист
atanasovpetko написа:
Същия датчик или подобен?
Всички се правят в един завод в Китай. Какво пише на опаковката няма значение. Не сработва ако няма товар. Моя сработи с 35W луничка.

За лед има друг модел, който не зависи от товара, но е по-скъп. Merge JQ-L на Kanlux.

Енергоспястяваща крушка ще изкара месец-два ако е вързана за такъв датчик.
ditronix - специалист
С тоя ключ енергоспестяващите лампи и LED лампите си светят с намалена моюност дори когато е изключен. Има такива из китайските сайтове,които работят с лампи над 8W. Tук заигравката е такава,че тези ключове-двупроводните-се захранват през самата лампа и на изхода им има напрежение около 10-15V което е достатъчно за да се опита да пали споменатите енергоспестяващи и светодиодни лампи. Нещата се получават,но смного играчка и нерви. Аз се опарих от това и реших въпроса с компаратори и релета преди захранващите блокове на LED луничките,които вече бях накичил в коридорите след ремонта. Нямах никакъв друг избор освен да слагам обикновени крушки,което бе немислимо. Ако е възможно,ползвай трипроводните сензорни ключове,с тях нещата ставт лесно,но си искат нулата да ходи и до тях.
atanasovpetko - специалист
Какъв е извода лично за мен?
Тази джиджавка я връщам още утре.
Трябва да проверя колко проводника имам по ключовете и утре ще ви кажа. А вие не си лягайте-ами мислете какво ще ми предложите като сензор :-)
hidrazin - майстор
По единичните ключове имаш по два проводника. По колко да имаш? Да не мислиш че някой ти е пуснал и нула дотам щото
си щял да монтираш нещо си? :lol:
И тъкмо си мислех тая вечер да ти търся сензори. [-X
Отиваш ей тук и цяла вечер ровиш. Утре сутринта да доложиш какво си открил!
сензор за осветление
Аз сега си имам друга грижа. В понеделник трябва да си купя още поне 100бр. лампи от тия обикновените по 100W. Не че нямам в запас поне
още 150-180 броя де. :-D
Те ша ми кажат с кво ша си светя.
:partyman:
kuger - майстор
Имам я тая джаджа, използвам я за охранно осветление, върши ми добра работа, а е някаква измислена марка за 16 лв.
kuger - майстор
Аз сега си имам друга грижа. В понеделник трябва да си купя още поне 100бр. лампи от тия обикновените по 100W. Не че нямам в запас поне
още 150-180 броя де. :-D
Те ша ми кажат с кво ша си светя.
:partyman:[/quote]

От къде? Имам нужда от такива за работно осветление.
hidrazin - майстор
В един много добър магазин до нас, откъдето обикновено пазарувам на едро. Не погледнах какво производство са, но имаше.
В понеделник ще видя. Просто преди две седмици го отбелязах като факт. По принцип не ми пречи да ти взема, ама си ми далеч.
Аз съм почти в геометричния център на БГ. :-D
Ако те интересува пиши на лични.
:partyman:
kuger - майстор
Явно ще могат да се намерят все още, ако се видя на зор ще моля.
Благодаря!

Тема "Сензор за движение-осветление за коридир???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: