Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66
- майстор
374 мнения в "Ремонт на тоалетната в действие"
jekasus
- майстор
Плюса е че крие рязания край на плочката. За трудното не съм съгласен, освен ако се срещат три такива лайсни.
Големия минус е че трудно се фугира и оттам възможните течове.
Против тях и аз.
Ползвал съм ал.лайсни с дължина 270 см., и ми е интересно защо масовите е с размер 250см.
Големия минус е че трудно се фугира и оттам възможните течове.
Против тях и аз.
Ползвал съм ал.лайсни с дължина 270 см., и ми е интересно защо масовите е с размер 250см.
ivanvasilev1970
- специалист
Аз пък си представях, че лайсната за ъгъла по скоро помага...
За по грозно...по някаква случайност за цвета на плочките ми намерих много близък цвят на лайсна.
За по скъпо...една лайсна струва 5 лева...
За по трудно-еее тук не знам, защо е по трудно. Никога не съм слагал
Мормоз-някакъв коментар от теб?
Ако няма лайсна-как се справяте ако среза е не е толкова добър и леко вълнавее (ама каква дума измислих
)
Ъгъла по кой вариант се оформя?
ygyl.JPG (28.53 KиБ) Видяна 1700 пъти
Оставя ли се фуга???
И пак не разбрах каква е причината лайсната да е 2.5 , а не 2.6 метра?
Ако аз в цялата баня имам един ръб Какво ще си купя 2-ра лайсна за едни 10 см ли?
Ако ще има окачен таван и ако помещението е високо 2.6-плочките до каква височина се лепят?
За по грозно...по някаква случайност за цвета на плочките ми намерих много близък цвят на лайсна.
За по скъпо...една лайсна струва 5 лева...
За по трудно-еее тук не знам, защо е по трудно. Никога не съм слагал
Мормоз-някакъв коментар от теб?
Ако няма лайсна-как се справяте ако среза е не е толкова добър и леко вълнавее (ама каква дума измислих

Ъгъла по кой вариант се оформя?
Прикачен файл:
ygyl.JPG (28.53 KиБ) Видяна 1700 пъти
И пак не разбрах каква е причината лайсната да е 2.5 , а не 2.6 метра?
Ако аз в цялата баня имам един ръб Какво ще си купя 2-ра лайсна за едни 10 см ли?
Ако ще има окачен таван и ако помещението е високо 2.6-плочките до каква височина се лепят?
marmoz
- специалист
ivanvasilev1970 написа:За по грозно...по някаква случайност за цвета на плочките ми намерих много близък цвят на лайсна.Изпускаш момента че долепена до 1 плочка лаисната стои близка по цвят,но при цяла стена и лаисна визията е корено различна/тн. оптична илузия/.Аз затова предпочитам метални лаисни които стоят като акцент в банята а не гонят цвета

ivanvasilev1970 написа:За по скъпо...една лайсна струва 5 лева...5 лв тук 5 там ама си е по скъпо

ivanvasilev1970 написа:За по трудно-еее тук не знам, защо е по трудноНачина на монтаж е 1.работиш стената която завършваш с рязаната плочка 2.следващата стена започва с цяла плочка
3.фугата при ъглите е същият които се оставя и м/у самите плочки
/вариант С ако сметнем че лявата плочка е рязаната,вариант Б ако сметнем че горната плочка е рязаната,вариант А грешен /
ivanvasilev1970 написа:И пак не разбрах каква е причината лайсната да е 2.5 , а не 2.6 метра?Много прости са

1.да си купиш 2
2.да се чудиш тия 10см кво да ги правиш и пак да си купиш нещо
Маи е ясно

ivanvasilev1970 написа:Ако ще има окачен таван и ако помещението е високо 2.6-плочките до каква височина се лепят?Завършва се с цяла плочка

ivanvasilev1970
- специалист
Ето това сътворих, за да имам яснота колко плочки ми трябват и какточно ще ги режа.
Височкината на помещението е 2.60 см.
Размер на плочки 25х40 см. Фриз 6х40 см. Фуга 2х2 мм
Както ви казах идеята във първоначалния
Вариант 1: бе да стигат до тавана и да го боядисам.
Вариант 2: И после ако реша-евентуално да слагам ок.таван.
Изрази се мнение, че ако има окачен таван-хубаво е под него плочката да е цяла ( аз ако ги подкарам догоре и свърша с цяла плочка и после сложа ок.таван-няма да го постигна). Тогава-колко е оптималното разстояние м/у окач. таван и истинския? Това би ми помогнало, за да сметна до къде да стигне последната плочка и откъде да започна втория ред.
Вариант 1 : без окач. таван и плочки догоре+боясисване на истинския таван-това толкова ли грозно изглежда?
Вариант 3 (подобрен вариант 1). плочки не до тавана, без окач.таван и боядисване на тавана -колко трябва да е разстоянието от последната плочка до тавана, за да изглежда хубаво?
Хвърлете едно око на начина на рязане на плочките. Има ли нещо, което греша.
Най гоялм дерт ми е стената с размер 43 см. Вчера го мерих пак - оказа се, че е 42 см.
Jekasus предложи да измажа стрничната стена-мажа гребен чакам да втвърди и после шпакловам.
При този вариант понеже трабва да "повдигна" нивото поне с 1.5 см-това което ще мажа с гребена какъв разтвор или лепило трябва да е? После когато това стегне с какув разтвор?лепило да шпакловам?Мрежа необходима ли е?
Хайде разбуждайте се и давайте съвети. То утрото е мъдро, ама е кратко-а мен работа ме чака
Размер на плочки 25х40 см. Фриз 6х40 см. Фуга 2х2 мм
Както ви казах идеята във първоначалния
Вариант 1: бе да стигат до тавана и да го боядисам.
Вариант 2: И после ако реша-евентуално да слагам ок.таван.
Изрази се мнение, че ако има окачен таван-хубаво е под него плочката да е цяла ( аз ако ги подкарам догоре и свърша с цяла плочка и после сложа ок.таван-няма да го постигна). Тогава-колко е оптималното разстояние м/у окач. таван и истинския? Това би ми помогнало, за да сметна до къде да стигне последната плочка и откъде да започна втория ред.
Вариант 1 : без окач. таван и плочки догоре+боясисване на истинския таван-това толкова ли грозно изглежда?
Вариант 3 (подобрен вариант 1). плочки не до тавана, без окач.таван и боядисване на тавана -колко трябва да е разстоянието от последната плочка до тавана, за да изглежда хубаво?
Хвърлете едно око на начина на рязане на плочките. Има ли нещо, което греша.
Най гоялм дерт ми е стената с размер 43 см. Вчера го мерих пак - оказа се, че е 42 см.
Jekasus предложи да измажа стрничната стена-мажа гребен чакам да втвърди и после шпакловам.
При този вариант понеже трабва да "повдигна" нивото поне с 1.5 см-това което ще мажа с гребена какъв разтвор или лепило трябва да е? После когато това стегне с какув разтвор?лепило да шпакловам?Мрежа необходима ли е?
Хайде разбуждайте се и давайте съвети. То утрото е мъдро, ама е кратко-а мен работа ме чака

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература