• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Ще изчакам идеята ти за вратата...но дай и идея с какъв материал да замажа отворите на тухлите.
за кои отвори става дума че не сванах,кои тухли? :)
jekasus - майстор
Отвори ги запълни навътре с някаква евтина монтажна пяна, отгоре с мазилка. Става и с парченца стиропор или фибран, ама с пяна е по-бързо и по-лесно :-D
За плочките и вратата - Почваш с цели плочки и от двете страни на вратата, за да нямаш рязаници, тези 4 бройки отгоре ги смаляваш по дължина и след фугиране няма да личи. Единствения минус, че получаваш парченца по около 10 см над вграденото казанче, но имаш фабрични ръбове и от двете страни на вратата.

А така ги правя обръщане с лайсна и 2 мм фуга, според мен изглежда по-красиво и е по-здраво отколкото плътно залепнала лайсна по плочките.

Прикачен файл

100_0764.JPG
ivanvasilev1970 - специалист
marmoz написа:
ivanvasilev1970 написа:
Ще изчакам идеята ти за вратата...но дай и идея с какъв материал да замажа отворите на тухлите.
за кои отвори става дума че не сванах,кои тухли? :)
Мармоз, Благодаря ти че преначерта предложението на Jekasus.
Ако отидеш на страница 7, първия ми пост има снимка, кудето отворите на тухлите са надраскани със синьо. Те за тези отвори става въпрос.
Хамилтън пак отпадна...пфуууу..Отивам да правя втората страница на вратата. Ще ползвам пяна, както Jekausus предложи.

А за хоризонталната част на касата? Там има едни винкели:
Прикачен файл:
maz3.JPG
maz3.JPG (53.33 KиБ) Видяна 1495 пъти
Как ще хване? Не оставам с впечатление този ВЦР да е много лепкав. Дали да не го направя с гипсово лепило там?
marmoz - специалист
Защо не ползваш двата винкела горе като мастари и да запълниш само м/у тях.Има достатъчно място за захващане на разтвора и после на плочките,т.е. не е задължително да покриваш и винкела с мазилка :)
ivanvasilev1970 - специалист
Е, измазах и другата страна на вратата+подщурцовото пространство:
Прикачен файл:
maz4.JPG
maz4.JPG (65.35 KиБ) Видяна 1486 пъти
Сега остава да разуча схемата с плочките и почвам да лепя стените от втория ред.
Немерил съм си едни дъски за подложка на втпеия ред. Как ги прикрепяте за стената? С гипсово лепило? или?
marmoz - специалист
С пирони 2-3 :) Да не оцелиш тръбите :)
marmoz - специалист
Опс това е за дървени мастари :) Може и с гипс и с парчета гипсокартон с винтове :)
jekasus - майстор
Две дъскички за "крака" на мастара с по един гвоздей, за да може да се регулира.
На самия мастар две-три "топчици" лепило, да не шава от стената.
marmoz заеби ги тия стари "технологии"
marmoz - специалист
jekasus аз си правих баните за кефа не ми е това работата :)
Затова са стари,ама деистват :)
jekasus - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=8S0_r4jv ... re=related
На 56 секунда ще видиш модерен вариант на крачета.
marmoz написа:
jekasus аз си правих баните за кефа не ми е това работата :)
Затова са стари,ама деистват :)
Хвърляме пари за хидро и после я дупчим с гвоздеи.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: