• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
От Испания си донеси повечко евро кво ще ми пълниш колата с амбалаж. Тогава ще се учудиш колко лесно ще намериш и качествени материали че и майстори.
Тани - модератор
За материалите Да, но за майсторите е малко по-трудно, отколкото изглежда :) !
VLADO66 - майстор
При масовото навлизане на поликарбоната за основа,как разчитате че това което сте взели от изброените по-горе някои масови бюджетни марки не са изработени от пластмаса и имайки впредвид некачествения ток в посока надолу как разчитате на тях?
lz1tar - специалист
Хидразине,всички кнауфаджии,фаянсаджии и т.н. се кръстиха че са еладжии,някои се научиха да свързват девиатори ,но не са стигнали до кръстатите ключове и ДТЗ,те и много от колегите като трябва да свързват слаботоковата почват да гледат умно.Моето мнение за гофрето е крайно отрицателно,по-добре в тръби продават се тръби специално за ел.инсталации,със завоите и т.н.На един такъв испански строител преди 2 месеца му правих инсталацията и като му обясних че всичко трябва да се калайдисва или пък клеми и го пратих да купува Вако му стана лошо
Chefo77 - майстор
Аз пък, ако мога да запитам, защо с лека ръка се отхвърлят цели марки, които не са изпробвани лично (щом има такова желание), че и цели държави-производители? В апартамента на нашите като се нанесохме смених всички контакти и ключове. С Гюнсан. Никакви грижи вече 10-а година (хоп, изпълнихме плана). Имам и димер, който работи на 200 ватова крушка от ... 1998-а. В къщата преди 7 години сложих навсякъде Макел. Проблем с контактите нямам, а съм натоварвал някои с над 3 киловата. Не се хваля, просто се е налагало. Всичките ми разклонители са български, изрично са търсени такива.
Какво, като дам не 5, а 25 лева за един ключ, пишката ми ще стане ли 20 санта? Като е Шнайдер или ЛеГранд, по-добре ли включват?
Имах един клиент, който за 3-стаен апартамент с коридор и 2 бани е броил 10 000 (ДЕСЕТ ХИЛЯДИ) за контакти и ключове. Ама сребристи, ама по 75 лева парчето най-обикновения. И? Свирки ли правят?
fox_vt - майстор
Днес правих основно почистване (изхвърляне) :lol: и намерих 2 рингчета останали ми от контактите и се оказа че са били и все още са гюнсан.Таа никой не е мръднал вече няколко години единствено димера му се наложи лек ремонт че една луничка 220 в изгоря със късо и го повлече и него :-D Критериите по които съм ги избирал съм ги писал по нагоре,и пак да се повторя ако имате възможност гледайте как са изпълнени електриките вътре :idea:
evil - специалист
Цени на качествени контакти?Зслужава ли си!?........според мен НЕ
Електромонтьор съм и съм слагал много видове но кой колко години карат след това не знам така че съдя само по своите в къщи а те са евтини български и турски.Досега не си спомням да съм сменял ключ защото се е повредил а само някой защото вече много бяха мръсни а на евтините български не се сменя цялата пластмаса.С контактите също нямам проблем но с едно важно уточнение -аз ги ползвам като контакти тоест за да свържа уред с електроинсталацията и после се стартира от където трябва.Почнеш ли да вкарваш и изкарваш щепсел на включен консуматор особено ако е по-мощен ако ще и от 100лв да ти е контакта няма да живее дълго.Така че като гледам моите ще ме надживеят защо да се дават пари за по-качествени освен ако не е въпрос на дизайн разбира се.
hidrazin - майстор
всички кнауфаджии,фаянсаджии и т.н. се кръстиха че са еладжии
За това говоря. Мастара да си гледа киреча и да си бърка циментя. Все си мисля какво ще стане,
ако една такава инсталация запали жилище или стане най-лошото. Ама хората са глупави и си рискуват
живота за някой и друг лев "икономия". Утре като му тресне хлапето ми е интересно как ще осъди общака,
дето ми е правил инсталацията.
За материалите Да, но за майсторите е малко по-трудно, отколкото изглежда
И Тани е много прав. Не знам що им викат "майстори". Сигурно защото не могат да им запомнят
сложните и странни имена. :cool:
:partyman:
jekasus - майстор
Само не казвайте, че да вържеш кръстат ключ е нещо зверски сложно :-D
hidrazin - майстор
Че кой е казал такова нещо? Ама мастара се плаши само от думата "кръстат".
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Цени на качествени контакти?Зслужава ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: