Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MamaMy - майстор
Въпроса е директно към специалистите. Интересува ме на какво разстояние се прихваща със самонарезни види металния профил в пластмасовия? Става дума за две PVC врати по 220 см делени на 2/3. В късите страници металния профил е хванат с по 2 види, но в дългите страници няма нито една и профила се пързаля вътре свободно. :?
MamaMy - майстор
Благодаря! :partyman:
Ще си я довършвам сам.
pavkatay - майстор
За бели профили разстоянието е макс. 20-25 см.За цветни- 15 см. Шиниране с два винта НЕ Е шиниране. Колкото и да е къс профила са му необходими ПОНЕ 3 винта.
MamaMy - майстор
Павка, много благодаря за нагледния урок :prayer: ! Сглобих всичко без щети. Сега като я разгледах тая дограма с погледа на вече "специалист" :-D установих интересни неща. Абсолютно на всички сглобки където е необходимо уплътнение е изпълнено с едно и също такова. Като каналите в профилите са еднакви навсякъде дори и между вратата и касата, между двете крила, между профила и стъклото и това на затварящия профил.
stiv1961 - майстор
А стига, бе :? и каква е марката на профила?
MamaMy - майстор
Не знам. Не знам и завода в Берковица дали съществува още. Това е първата пластмасова дограма в България в началото на демокрацията. Пластмасова Тип-топ :-D
pavkatay - майстор
MamaMy написа:
Павка, много благодаря за нагледния урок :prayer: ! Сглобих всичко без щети. Сега като я разгледах тая дограма с погледа на вече "специалист" :-D установих интересни неща. Абсолютно на всички сглобки където е необходимо уплътнение е изпълнено с едно и също такова. Като каналите в профилите са еднакви навсякъде дори и между вратата и касата, между двете крила, между профила и стъклото и това на затварящия профил.
Радвам се, че се е получило добре. Аз честно казано съм виждал берковска дограма(даже бях публикувал тук някъде снимки), но тя си клонеше по-скоро към съвременната дограма. А ти с този уникат направо ме шашна :shock: .
miro_800 - специалист
Има такива уникати. Преди две години видях берковска дограма, абсолютен аналог на дървената по панелните жилища. Даже обкова беше същия. Същите панти и дръжки. С единични стъкла и разделящи се крила.Между стъклата,естествено, имаше всякакви боклуци и насекоми.
Преправях една дограма, която беше със залепени делители към касата, без кемферни сглобки и т.н. Не знам каква беше, но пластмасата беше много дебела!
MamaMy - майстор
Значи си видял същата. Ако са знаели как се сглобява правилно още щяха да си карат с тази дограма. Иначе наистина обкова е почти като на дървената по панелните апартаменти, но не е точно. Този обков е леко по-добре направен.

Тема "Сглобяване PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: