Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте.
Правя основен ремонт на панелен апартамент. Някои неща са оправени, но ми предстои слагане на плочки в банята и тоалетната. Както в повечето панелки стените са с блажна боя направо на панела. Предишните собственици не са правили нищо. Смених цялото Вик. Първоначалната ми идея беше да махна боята. но е доста трудно. Пробвах с Терминатор - без успех. Боята е стара и иска доста търкане с флекс и ламелем диск. Мислех си да пробвам и с дрелка и телени четки.
Майсторът ми предложи да сложи направо зелен ГК върху стената с пластмасовите дюбели.
Въпросът ми е дали ще стане здраво и дали ще имам проблем с влагата ?
jekasus - майстор
ifancho написа:
Майсторът ми предложи да сложи направо зелен ГК върху стената с пластмасовите дюбели.
Твърдо не.
Махай боята.
Pooh - майстор
ifancho написа:
Смени "майстора"! С такива идеи щом започва, тепърва има да му "сърбаш попарата".
Не съществува вариант на изпълнение на гипсокартон, при който, гипсокартона да се лови с дюбели за каквото и да е!
По-добре - дялкане с тесла и измазване на банята наново.
ssmmaaa - специалист
Искам веднъж за винаги да се уточни че гипсокартонът или се лепи,или се монтира на конструкция. Вариант на дюбелиран ГК е безмислен и с абсолютно нищо не подобрява здравината на ГК!
ivanovrg - специалист
пробвай боята с горещ въздух
Elvis - специалист
ivanovrg написа:
пробвай боята с горещ въздух
И аз това щях да предложа - Шпакла и пистолет за горещ въздух с голям плосък накрайник.
Другият вариант, който бих пробвал е дрелка/ъглошлайф с накрайник - телена четка.
Последно, защото е по-скъпо и и не знам дали има от къде да го взема под наем... бих опитал с някаква пароструйка.
рашкета - специалист
Като стигнете до очукване с тесла или чукче ме събудете.Особено това с телената четка ми се струва ..........
Не се заяждам просто в 90% от случаите нищо освен теслата не помага.
Успех все пак на автора.....
chapara - майстор
рашкета написа:
Като стигнете до очукване с тесла или чукче ме събудете.Особено това с телената четка ми се струва ..........
+1 :wink:
Pooh - майстор
рашкета написа:
Pooh написа:
ifancho написа:
Смени "майстора"! С такива идеи щом започва, тепърва има да му "сърбаш попарата".
Не съществува вариант на изпълнение на гипсокартон, при който, гипсокартона да се лови с дюбели за каквото и да е!
По-добре - дялкане с тесла и измазване на банята наново.
Чукча не читатель, чукча - писател!

Не е баш първия, втория отговор е ... :wink:
ivanovrg - специалист
аз мисля че става въпрос за баня в панелка
тези бани не са измазвани
боядисван е направо панела
не знам какво ще стане с теслата по панела

Тема "Въпрос за панелна баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: