Може ли да се преправи прозоречен тип климатик който е само за студено? Целият ще е скрит под канапе в механа и няма да взима студен или външен въздух.Имам два руски които мисля да преправя.Имат 3 ри степени на вентилатора - ръчни, което не ми пречи да превключвам.Мисля че питата им е доста по голяма и че може да стане.Ако някой знае или е разглобявал да пише. Знам че компресора им е вграден и въпроса ми е да го отстраня или водата да минава и през него и въобще дали да се захващам?
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
12 мнения в "прозоречен тип климатик включен към парно"
Захванах се с единия климатик.Разглобих го и забелязах че е с две пити. Ще премахна едната пита(задната),компресора и вентилатора на задната пита.Оставям предната пита от която вентилатора смуче въздух и го издухва отгоре.Мисля, че ще топли перфектно.Засега виждам зор с прехода от тръбички ф8 към ф18.Те са 2 бр. влиза и излиза от питата и няма да обръщам потоци и т.н. Днес отивам да търся преходи.Ще сложа кран на топлата и обезвъздушител на студената тръба. Не е сложно и мисля, че ще се справя. После почвам и един изгорял ел. маслен радиатор. За резултати ще пиша. . .
filmatoplo
- майстор
Човека иска да ги върже към парното , не да им обръща цикъла от студено към топло
.Това фи-8 не е ли малко да циркулира вода
.

Вчера ходих да разглеждам конвектори.Имаше поне 20 вида (подови, стенни,за вграждане, малки големи и т.н.) и всичките бяха с тръбички ф6 или ф 8. Има един за вграждане който е почти едно към едно с климатика - размера на питата,начина на засмукване и потока на въздуха тръбички ф6. Само ел. се различава и си включва вентилатора автоматично(като истински конвектор де). Както писах ще има кран и обезвъздушител и ще е първи по веригата най-близко до камината.След него ще има само радиатор също правен (от охладител на някаква хладилна техника) с тръбички - мисля ф12, закачен и вграден в дървена кутия на стената над канапето(като се облегнеш да топли на гърба) Помпата е Wilo rsb 20/650.Така, че мисля, че не са проблем ф 6 и водата ще може да циркулира.
filmatoplo
- майстор
Вило 20/650 да няма някаква грешка
.

vlax
- майстор
ico 6600 написа:Вчера ходих да разглеждам конвектори.Имаше поне 20 вида (подови, стенни,за вграждане, малки големи и т.н.) и всичките бяха с тръбички ф6 или ф 8. Има един за вграждане който е почти едно към едно с климатика - размера на питата,начина на засмукване и потока на въздуха тръбички ф6. Само ел. се различава и си включва вентилатора автоматично(като истински конвектор де). Както писах ще има кран и обезвъздушител и ще е първи по веригата най-близко до камината.След него ще има само радиатор също правен (от охладител на някаква хладилна техника) с тръбички - мисля ф12, закачен и вграден в дървена кутия на стената над канапето(като се облегнеш да топли на гърба) Помпата е Wilo rsb 20/650.Така, че мисля, че не са проблем ф 6 и водата ще може да циркулира.
Ходи и си купи вътрешни тела от климатици и проблема ти е решен.
Аз имам от 6 години в къщи на локално парно вързани 2 броя и съм много доволен.Мислех да сменям и останалите радиатори с такива но им вдигнаха цените пък и домързя да развалям нещо готово.Действително едната тръда е Ф6 а другата Ф8 но това не е проблем за цирколацията.
Съвет понеже тръбите завършват с гайки с гадна резба правиш следното-купуваш от магазина две водопроводни тапи по 50 ст пробиваш ги режеш медните тръби и при хладилен сервиз за запояване с сребърен припой и така имаш връзка към всички фитинги за парно.
stelaartoa
- специалист
Ицо - няма конвектор на тоя свят,който да се свързва с 6 или 8 мм тръбичка. ВЪТРЕ в него има няколко броя отделни серпентинки с 6 или 8 мм тръба,но накрая те се свързват с нещо като миниколектор и изхода вече е на 1/2 " или на 3/4" водопроводна резба. Това,че можело вътрешно тяло на климатик да работи и с 6 мм е малко бла бла работа. Вътре отворчето е около 4 мм и дебита на водата е много малък.На една PEX тръба Ф16 вътрешния отвор е 12 мм,което е разлика 9 ( девет) пъти в сечението и съответно в дебита !
Ще е необходимо да зориш машинката да осигурява много ниска температура на водата,за да компенсираш малкия дебит.
Ще е необходимо да зориш машинката да осигурява много ниска температура на водата,за да компенсираш малкия дебит.
filmatoplo
- майстор

vlax
- майстор
filmatoplo написа:Да ви кажа честно -купешки конвектор с резби 1/2 и мощност 5 киловата не иска да работи добре захранван с тръба фи-16
, пък да не говорим за толкова малки размери
.Питата на конвектора от Силпа Клима 2000 е май фи-12. Както и когато се захрани с медна тръба фи-15 , пак се усеща недостиг на дебит -особено в инсталации които са били предвидени за монтаж на радиатор , а ти в движение монтираш конвектор .
Не ме разбирайте погрешно че няма въобще да топли , ще топли- но няма да извади толкова мощност за колкото е предвидена питата .Примерно конвектор 5 киловата захранен с фи-16 , ще извади 3 киловата макс
.
stelaartoa написа:Ицо - няма конвектор на тоя свят,който да се свързва с 6 или 8 мм тръбичка. ВЪТРЕ в него има няколко броя отделни серпентинки с 6 или 8 мм тръба,но накрая те се свързват с нещо като миниколектор и изхода вече е на 1/2 " или на 3/4" водопроводна резба. Това,че можело вътрешно тяло на климатик да работи и с 6 мм е малко бла бла работа. Вътре отворчето е около 4 мм и дебита на водата е много малък.На една PEX тръба Ф16 вътрешния отвор е 12 мм,което е разлика 9 ( девет) пъти в сечението и съответно в дебита !
Вярно че на тръба Ф6 вътрешния диаметър е Ф4.Преди да ги монтирам бях много притеснен от това и скептичен.Но практиката показва че няма проблеми и ако мога ще си монтирам на всякъде и ще изхвърля всички радиатори дори и алуминиевите.
Report this post
- 1
- 2
Тема "прозоречен тип климатик включен към парно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература