• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
juvigy - специалист
Не се тормози - малко е безмислено - просто питам дали от нещо друго става (стар телевизор,малък електрожен и тн) щото микровълнова се се случва да няма.
hidrazin - майстор
От малък електрожен става. Също така от старите руски цветни телевизори, но тогава трябва да използваш два
магнитопровода залепени един до друг. Ама тогава работата става кофти. Нова макара, нова първична.
Целта на трафа от миквълновата всичко да е лесно и евтино - готова първична, не се разглобява и да е почти
без пари от изгоряла печка тръгнала към вторични.
:partyman:
MamaMy - майстор
Колегата обеща траф. Имал много, но някой са изгорели. Приготвил ги е за вторични. Обещах му, че ще му върна вторичната намотка като я изсека. За сега нищо не каза за пари, но и не уточни кога ще ми се обади да ме заведе да си избера. Ще зачакате малко, а като ида ще снимам рога на изобилието. Ще се пробвам да се спазаря и ако има кандидати... не е за форума.
http://www.econt.com/tariff-parcel/ между офисите 10кг излизат 10 лв. Може и да стане врътката. :wink:
juvigy - специалист
Еми ако не е много нахално клипни ми като стане работата ще ти звънна да се разберем ако ги дава "без пари" :partyman:
MamaMy - майстор
Това е бившия рай за трансформатори от микровълнови. Верно са много, но повечето вече нямат и първични намотки :shock: Вече е ада на трансформаторите. Аз си харесах два. Един голям и един по-малък. Колегата искаше по 2 лв/кг. спазарих го на 1лв/кг и му връщам вторичната да си я предава. Той няма кантар и се разбрахме да ги претегля аз и да му ги платя като сваля намотките. Изсякох намотките, но моята везна е до 5,5кг. Хвана само малкия траф 5, 190кг. Големия не го хваща въобще.Ще търся кантар и за него. Иначе измерих бакъра и от двата общо е точно 1,5 кг.
MamaMy - майстор
Продължение:

Според светлия прозорец може да провериш предварително какъв кабел ще влезе и кой траф може да ти свърши работа
hidrazin - майстор
Тук идеално влиза шина за електрожен. Някъде имам останало парче 12,5х2 мм или 25 квадрата. Като се сложи два ката
става 50 квадрата и изолацията и е термоустойчива и тънка. Като гледам ще влезе и три ката.
Май ще взема и за мен да си избачкам един. Ако не ме домързи де.
:partyman:
zilton - помощник
Извинявам се за вмешателството в темата, но тези дни и на мен ми притрябва магнитопровод от трансформатор и обиколих където намерих пунктове за вторични суровини във Варна, но никъде не искат да продават - т.е. купуват ако им занесеш, но не дават човек да влезе да си порови и да си намери нещо, а се вижда, че имат. Тук из форума чета, че хората намирали полезни неща по пунктовете, та се чудих, аз ли нещо бъркам в подхода или може би някакви закони напоследък да са излезли, които да забраняват такива продажби. Ще съм много благодарен ако някой сподели опит и насоки как стават тези неща.
Поздрави
miroton - майстор
Всичко могат да ти продадат от пунктовете.
Вземи с теб някоя хубава мадама с тебе и я престави като шефка а ти си работника и ще те пуснат да ровиш. :lol:
zilton - помощник
Идеята заслужава обмисляне :-D , щото аз досега все сам с колелото обикалям ... има логика да не ми се получава :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Батерии и 'точкови заварки'" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: