pavelari написа:Греша ли като казвам, че преоразмеряването на кабели води до рискове??? Пак да те питам - като имаш такава добра подготовка!!Еххх, pavelari, pavelari
По въпроса за толерирането - аз или ти започна да се ЕБАВА пръв???
Май се имаш за много начетен - ама вие с проектирането не е като да сте държали клещите!! Всичко зависи от нас когато правим монтажа - и по-точно ремонта. Така направените изчисления - в духа на идеята ми са презапасителни а не в посока авария - ако можеш да разбереш какво казвам. По-добре от теб знам колко е опасна електротехниката. И то не пред закона а пред едни по-особени клиенти, каквито ти едва ли имаш..
Нямах никакво намерение да се ебавам с когото и да е било. Просто написах "Мдаа, на някои хора понятието "Импеданс на контур “фаза - защитен проводник“" се губии..."
И направих това не да се ебавам, а защото написа една невероятна глупост. Когато се определя съпротивлението, за да се изчисли тока на късо съединение, освен съпротивлението на 3-те метра кабел до контакта влиза и съпротивлението на кабела от ГРТ до таблото на апартамента, и кабела от трафопоста до ГРТ, и преходното съпротивление на прекъсвачите, че и съпротивлението на намотката на трафа.
Ама така е, тези работи с клещи не се научават.

Остани си с клещите

.