Мечтата на всяка домакиня
имам въпрос за вграждането на стъклокерамичен плот има ли накакви скоби с които се закрепва за плота както мивката например защото в магазина обясниха че само се поставя в отвора.благодаря предварително
Харалампи - специалист
Моя има в компелкта. Аз обаче за сега не съм ги сложил. Работи си нищо му няма. Мисля си че ако не вдигаш плота по някаква причина няма къде да иде. Особено ако си сложил плътно плота в отвора. Ако е хлабаво поставен в отвора има опасност да се мандахерца и жена ти да се изнервя. :-D
shadowman - майстор
Би трябвало да има нещо което да застопори плота, било то някакв апланка или нещо със зъби.
daywalker - специалист
при монтаж на стъклокерамичен плот над вградена фурна и ползване на 3см плот, по-добре ли е да има предна хоризонтална бленда най-горе (под плота). целта е да се увеличи малко разстоянието между фурната и плота
shadowman - майстор
Ако сложиш бленда ще трябва да я изрежеш заради самите котлони и почти нищо не остава от нея. Отделно от това тази бленда ще затвори фугата която остава между плота и фурната която служи за вентилация.
daywalker - специалист
прегледах доста теми, видях че си помогнал на много хора. Вярвам, че хубавите неща трябва да се отбележат.
огромно благодаря!!!

все пак аз имах предвид, че и делителя в шкафа ще слезе с още 18 мм надолу (колкото е ПДЧ-то от блендата) и в горния ръб на фурната пак ще остане същото място за вентилация.
За това че блендата ще е много малка обаче си прав. Аз мислех да я направя 40 мм и дълбочина на шкафа 560, но май пак няма да ми стигне мястото за стъклокерамичния плот и трябва да я намалявам още.
Накрая ще трябва да си харесам десен на по-дебел плот и ще ми отпадне притеснението, че плота и фурната ще са много близо.
marian1 - майстор
На моя плот има крачета поне 8 по спомен, които затягат плота към шкафа - това се прави според мен, за да не попадат течности под плота.... иначе и аз нямам бленда която да отделя плота от фурната ....

Тема "монтаж на стъклокерамичен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: