• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
Моито хидро е на самозапълваща кристална решетка :) Дупка от пирон ще я самозапълни без проблем стига да пробие
фугата :)
ivanvasilev1970 - специалист
jekasus написа:
Две дъскички за "крака" на мастара с по един гвоздей, за да може да се регулира.
На самия мастар две-три "топчици" лепило, да не шава от стената.
Доколкото разбирам нещо такова трябва да се получи:
Прикачен файл:
mast.JPG
mast.JPG (30.02 KиБ) Видяна 1917 пъти
Разбира растроянието между стената и мастара ще е по-малко. Интересува-топката лепило, с което ще лепя плочките се слага зад самия мастар. Крачетатат са за по-голяма стабилност. Когата мина втория ред и лепилото стегне -махам мастара. Въпроса е за топката лепило-лесно ли ще се махне? Няма ли са смъкне и слойа ХИ?
Ако се сложи гипсове лепило-процеса на махане няма ли да е по-лесен?
И къде е този пирон за регулиране на височината в цялата тази картинка?
marmoz - специалист
chapara това ми хареса =D> не бях се сетил че и така става :)
jekasus - майстор
За да може да се регулира мастара по височина и нивел.
При нормално лепене на гребен, лепилото стяга след един-два часа, че понякога и по бързо. Махаш мастара и зачистваш топчици и лепилото което изби под първия лепен ред плочки.
Става и по "Чапарски" начин :-D, но на мен не ми е удобно.

Прикачен файл

mast.JPG
mast.JPG (26.54 KиБ) Видяна 1903 пъти
ivanvasilev1970 - специалист
Има ли някакви най-добри практики при избора на лайсни за ръбовете. Плочките са ми зеленикави. Намерих една пластмасова лайсна, която не знам защо се води „слонова кост”-чийто цвят много се доближава до цвета на плочките.
Предполагам металните лайсни се ползват за праговете, там където ще се стъпва. Има ли причина метална лайсна да се избере за вертикален ръб.
Някой във форума бе казал че е хубаво лайсните да се открояват??? Е това не значи че на зелени плочки тръабва да сложа розова лайсна, но все пак къде е границата в разграничението?
Ако плочките за зелени наприомер лайсната да е тъмнозелена или?
Не съм виждал готова баня с разграничаващи се лайсни и се чудя как изглежда?
VLADO66 - майстор
Ако не можеш да намериш лайтсна същия цвят като плочките,я търси с същия цвят като фугата.Може да докараш цвят като смесваш 2-3цвята фуга обаче е голяма играчка-различни съотношения,пробите се нанасят върху несложена плочка, чакане да изсъхне ,сметки и т.н.
marmoz - специалист
Така изглежда :) Банята на систъра с плочки от бриколаж

Прикачен файл

PIC_0813.JPG
PIC_0813.JPG (11.76 KиБ) Видяна 1956 пъти

Прикачен файл

PIC_0821.JPG
marmoz - специалист
Ето маняшка снимка от другата баня :) Малко е лошо качеството че я снимах с телефона :-D
Скоро ще ходя да оправям другата баня на систъра яко розово :-D :-D Ще снимам щото и плъзгащите врати сам ги направил розови /цвета на плочките по RAL/ :-D :-D

Прикачен файл

IMG0104A.jpg
IMG0104A.jpg (12.01 KиБ) Видяна 1951 пъти
chapara - майстор
Аз препоръчвам метална, защото не старее. Преди години правих една печатница. Сложихме шарени лайсни. Седяха перфектно, като шарките на плочката. При почистване обаче с препарати, за един месец лайсната беше станала дюс :-D Ето за автора на темата и за останалите малко снимков матерял :wink: , за да си го представи нагледно.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Контрастна, с цвета на светлата гама плочки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Освен това, металната може да се съчетава с лунички, батерии и аксесоари, за мен седи някак си неангажиращо. Но това е мое лично мнение.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: