Най - вълнуващия въпрос зимно време.
harvest - специалист
Колеги, какви ще са минусите при изграждане на парно със стари панелни радиатори(здрави), освен визуално
filmatoplo - майстор
Може да имат ръжда отвътре , и да се задръсти нещо :wink: , второ-тази ръжда вътре намаля малко топлоотдаването :wink: , трето- не се знае колко време ще издържат :wink: .
stelaartoa - специалист
Съвременната химия отдавна е решила въпроса с ръждата . Има разни ръждопреобразуватели на база фосфорна киселина,които след употреба образуват здрава окисна корица отвътре на радиатора и се намалява значително по-нататъшния процес на ръждясване.
Може да се добавят и малко инхибитори впоследствие при употреба.
VLADO66 - майстор
Както каза Филма,радиаторите може да са оставяни полупълни или пълнени и оставени с вода която не е загрявана над 60гр и отвътре да са на дантела.Една авария особено при наличието на пълначка може да обезсмисли икономията.
filmatoplo - майстор
Цитат-които след употреба образуват здрава окисна корица отвътре на радиатора и се намалява значително по-нататъшния процес на ръждясване. :) Да де , точно тази здрава коричка ще спира топлото :wink: , пък нека опита човека -аз веднъж свалях 4 пъти стар панелен радиатор клиента да си го кара на заварка при оксиженист .Някой му ги подарил стари радиатори , и той се заянати да му ги монтирам , забележете на железни щрангове .Естествено направих невъзможното -източих системата ,монтирах радиаторите на стената , огънах метални тръби 1/2 да паснат от радиатора до щранга , пробих отвори в щранговете и заварих тръбите на терсене место особено долната тръба на 10 санта от пода :wink: .И след всичко това -1 от радиаторите тече , по неговите думи -който му ги дал били здрави :wink: .Наложи се да си търси друг радиатор , който вече не става на тези изводи , естествено аз му отказах наново монтаж :x .
stelaartoa - специалист
Филме,аре да не ми обясняваш повече как един МЕТАЛЕН СЛОЙ с дебелина няколко мкм ще спре топлоотдаването ! Това да не ти е фибран или Депрон ???

И в обясненията ти не става дума за "спряно топло",а за пробит радиатор...

Тема "парно със стари панелни радиатори?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: