Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Pooh - майстор
ivanovrg написа:
аз мисля че става въпрос за баня в панелка
тези бани не са измазвани
боядисван е направо панела
не знам какво ще стане с теслата по панела
Ще се подготви една хубава основа за мазилка.
Elvis - специалист
Наистина ли е възможно да се маха боя от панел (или каквото и да било друго) с тесла!? Изобщо не разбирам от майсторски работи, но това ми звучи, като да убиеш муха с Калашник. Имам чувството, че при един удар на теслата не може да махнеш повече от 1кв. см.? Как точно се прави?
chapara - майстор
Elvis написа:
Наистина ли е възможно да се маха боя от панел (или каквото и да било друго) с тесла!? Изобщо не разбирам от майсторски работи, но това ми звучи, като да убиеш муха с Калашник. Имам чувството, че при един удар на теслата не може да махнеш повече от 1кв. см.? Как точно се прави?
Тъй, тъй :roll:
рашкета - специалист
Пухчо, ти да не се почувства пренебрегнат нещо??????? :lol: :lol: :lol:
Видях ти мнението ама много започнаха после да дават акъл та затова.
Pooh - майстор
рашкета написа:
Пухчо, ти да не се почувства пренебрегнат нещо??????? :lol: :lol: :lol:
Видях ти мнението ама много започнаха после да дават акъл та затова.
Аз веднъж да се изкажа, горе-долу компетентно, за някоя баня и да мине незабелязано - НИКОГИШ нема да го Дозволя! :razz:
Наистина става дума за боя направо върху панела. С тесла не се маха почти нищо. а и две от стените са доста тънки и има опасност да се напука.
Elvis с шлайф и диск вече пробвах - вдига се много прах и става бавно.
Мисля днес или утре да пробвам с телена четка и дрелка. В краен случай ще се купува пистолет за горещ въздух.
рашкета написа:
Особено това с телената четка ми се струва ..........
Не разбрах как ти се струва - трудно или няма смисъл от него? Имам и дрелка и четка, просто мислех да пробвам.
Elvis - специалист
ifancho написа:
В краен случай ще се купува пистолет за горещ въздух.
Аз скоро си купих такъв, защото исках да обработвам дървесина с восък и реших да пробвам да свалям блажна боя от една спечена дървена бъркалка. Стана сравнително ефективно, но малко по-трудно от колкото очаквах. По рекламните картинки в нета изглежда доста по-лесно. Принципа е да размекнеш боята до състояние на разтопен кашкавал (боята почва да се подува и става на балончета) и да я изстържеш. Не трябва да прекаляваш с нагряването, защото боята се спича... Проблема според мен е, че повърхността трябва да е гладка, за да може лесно и бързо да се стърже, не знам дали ще стане при панела, който няма мекотата и еластичността на дървесината.

Аз си купих Steinel с регулиране на температурата (трябваше ми тази опция) в комплект с куфарче... В Ташев Галвинг бяха на промоция и струваха около 130лв. По-простите но качествени са двойно по-евтини, но не може да им се регулира температурата толкова плавно (имат две или само една степен), което няма да ти е нужно ако ще ги ползваш само за боя, там се работи на макс. настройка, което е 450-600 градуса. Най-добре е да потърсиш от приятел за проба за да не се набутваш с пистолет, който няма да ползваш после или няма да ти свърши работа.
chapara - майстор
С топлия въздух няма да стане, мазнотията от боята ще се впие още по навътре в панела, а на мазно не знам с какво лепило ще лепиш? До сега да я беше убил мухата. :wink:
Чаро - Акълия
Теслата му е майката. И аз съм се опитвал да хитрувам с химикали, горелки, чеки, дискове и подобни простотии.
Теслата,малко нерви, доста време,предпазни очила и музика за компания.
И така...
После гледай да Боро-дисаш с нещо розово :-D
и такъв смех ще падне... :-D
Elvis - специалист
Явно човек има да учи цял живот. Щом толкова хора препоръчват теслата, едва ли е случайно! Първоначално това ми се стори най-безумното предложение, но ако ми се наложи някога, задължително ще пробвам!

ПП: Може и къртача да включа :)

Тема "Въпрос за панелна баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: