• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Основата на която ще слагам ГК за вдигане на вирото си е тухлен зид, който има мазилка.
Това, което разбрах, в че ще трябва го лепя на гребен.Имам лепило CM 16 и CM 11. Предполагам с CM16 ще стане по-добре.
Когато го лепна и го притисна хубаво-има ли шанс след това ГК да отлепи, докато лепилото още не е изсъхнало? трябва ли някак си нещо да притиска ГК? Или силите на лепилото ще са достатъчни и няма да има мърдане?
ssmmaaa - специалист
Картона го залепи с гипсово лепило защото с лепило за плочки не става.
ivanvasilev1970 - специалист
jekasus написа:

Взема да постна една темичка за моя начин за слагане на лайсни :?
Jekasus,
Много би било полезно, ако представиш начина на полагане на тези лайсни.
Това, което аз си представям за моя случай, където е лайсната около вратата ще изразя използвайки тази скица:
Прикачен файл:
laysna.JPG
laysna.JPG (15.76 KиБ) Видяна 1802 пъти
Залепвам лайсната (синия елемент на скицата)с лепилото за плочки, така че дългата част на основата да е на стената, откъдето ще започне. С нивeлира я нагласям така че да е аблолютно вертикална.
Залепвам плочката (зеленото) като оставям между лайсната и плочката фугата (червеното), с която ще лепя плочките.
Така ли се прави?
А там където лайсната прави завой на 90 градуса (над вратата)? Предполагам, че двата края се режат под 45 градуса? А дали първо не се залепват всички лайсни около вратата? И после плочки?
Тани - модератор
Аз не бих лепиш гипскартон в баня, но ако все пак си решил да лепиш - единствения вариант е с гипсово лепило и НА ТОПКИ! Слагаш на едната повърхност топките - максимум на 15-20см една от друга , а другата повърхност "шпакловаш" с лепило много тънко , за да си сигурен , че ще хване топката, дори съвсем леко да допре до повърхността, а няма да изсъхне , като и вземе влагата и да не хване! За да лепиш на гребен трябва основата да ти е нивелирана, идеално равна и гладка и в една равнина - предполагам нито едно от условията не важи за твоята стена!
marmoz - специалист
Ама вас кои ви е МЕТНАЛ че гипсокартон с лепило за плочки нестава :? :? :? :?
Единствената разлика м/у гипсовото лепило и теракола при лепенето на гипсокартон е времето за стягане.
Ама понеже не съм просветен я ме ПРОСВЕТЛЕТЕ що нестава :?
ssmmaaa - специалист
marmoz написа:
Ама вас кои ви е МЕТНАЛ че гипсокартон с лепило за плочки нестава :? :? :? :?
Единствената разлика м/у гипсовото лепило и теракола при лепенето на гипсокартон е времето за стягане.
Ама понеже не съм просветен я ме ПРОСВЕТЛЕТЕ що нестава :?
Първо прочети инструкциите на кое да е лепило за плочки какво се лепи с него.
Второ-залепи парче картон с гипсово лепило и друго с теракол и след като се опиташ да ги отлепиш ще видиш кое ще се разлепи и тогава ще бъдеш ПРОСВЕТЛЕН
:)
marmoz - специалист
Ех знаех си аз че плочките трябваше да си ги лепя с гипсово лепи та да държи ама нали съм неук та си ги лепнах с теракол :-D :-D :-D
chapara - майстор
Освен времето за стягане има и един друг фактор-дебелината, то там си пише на чувала с лепило за плочки :wink:. И защо трябва да се чака да стегне теракола, когато с лепилото за картон имаш 40 мин. отворено време и започваш после с плочките, ако не грундираш и не полагаш ПВЦ мрежа де :-D

Май говориме за различни неща, става въпрос с какво да се захване картона за стената!!!!!!!!!!!!!!!!
ssmmaaa - специалист
marmoz написа:
Ех знаех си аз че плочките трябваше да си ги лепя с гипсово лепи та да държи ама нали съм неук та си ги лепнах с теракол :-D :-D :-D
Къде говорим за плочки? Нарочно ли се правиш на неразбрал или си неук? Картона и него ли с теракол го лепиш?
marmoz - специалист
Да де chapara ама за 1 стеничка 60/150 трябва ли да копува 1 торба гипсово лепило? :)
Аз това казах -ако отзаде стената е пак гипсокартон само винтове за гипсокартон са достатъчни,ако е мазилка може и да сложи 4-5 дюбела :)
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: