• 1
  • 2
Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
batibon - напреднал
Прикачен файл:
ni.jpg
ni.jpg (16.59 KиБ) Видяна 3366 пъти
Прикачен файл:
mh.jpg
mh.jpg (14.47 KиБ) Видяна 3366 пъти
Прикачен файл:
erikson.jpg
erikson.jpg (37.26 KиБ) Видяна 3366 пъти
Здравейте.Скоро попаднах на едно мнение във един форум ,което ме запали да дам нов живот на на този телефон-Eriksson 1018s.Ето и линка-http://hardwarebg.com/forum/archive/ind ... 34529.html. На батерията на моя телефон пише-NI-MH Type E688 4.8 V ....650 mAh BKB 193 094 R4A , а на един от елементите- GL 1.20 NI-MH 650 mAh FJ2 ....порових доста в нета-масово има акумулаторни батерии на 1.2 волта с различни милиампери- с пъпки и с шинички за запояване (не разбирам нищо от токове и батерии-спец. ми е В и К)ще кача две снимки....та въпросът ми е-буквичките А АА ААА и буквичката R какво значение имат в случая ,тези батерийки могат ли да се запоят последователно/визирам тези със шиничките/ и да се зареждат от стандартното зарядно на телефона-тоест да не стане бууум ...или да купя с пъпки и отделно зарядно....до колко милиампера мога да кача на 4-те елемента/8000 ми се вижда множко/ та в общи линии това ми е писането....ай по бира -пък другото ще се нареди....с ваша помощ
fantom - специалист
Батерии не се запояват, пункшвайц (или нещо подбно) трябва. Буквичките означават размера на батерията/аку-то. За зареждането, мисля че масовите зареждачки за никел-металхидрид и никел-кадмий ще свършат работа за тези батерии които са на снимките, само за литиево-йонни ти трябва друга зареждачка.
svetli_44 - специалист
хехее имам 2 такива Ериксона в мазето :lol: :lol: :lol:
sstefanov - майстор
АА ААA са размерите на батериите. Трябва да запоиш 4 батерии от тези с лентичките последователно.
Не забравяй да запазиш термистора в оригиналната батерия.
Може да ги зареждаш с оригиналното зарядно докато са в телефона. Той знае как да ги зарежда.
thinkpad - майстор
fantom написа:
Батерии не се запояват, пункшвайц (или нещо подбно) трябва.
С подходящ флюс батерии могат да се запояват. Ако нямаш флюс в краен вариант може да се сипе ортофосфорна киселина.
fox_vt - майстор
За запояване също става и аспирин гадно мирише но няма как и важното е да става бързо запояването с възможно най малко загряване.Колкото до капацитета на батериите не е проблем да са с по голям такъв стига да паснат на мястото.Оригиналното зарядно на телефона ще ги зарежда и ако са с по голям капацитет от фабричните ще отнеме повече време но пък ще държи по дълго време телефона.
sstefanov - майстор
Аспиринът не е за запояване!
При батериите проблемът при запояване е в нагряването.
inspo - майстор
sstefanov написа:
АА ААA са размерите на батериите. Трябва да запоиш 4 батерии от тези с лентичките последователно.
Не забравяй да запазиш термистора в оригиналната батерия.
Може да ги зареждаш с оригиналното зарядно докато са в телефона. Той знае как да ги зарежда.
Да де, ама темата е от преди година и повече, а този спамер светли44 я ъпна без да му мигне окото. И не само тази тема... :-D
thinkpad - майстор
sstefanov написа:
Аспиринът не е за запояване! При батериите проблемът при запояване е в нагряването.
Проблемът, мислех е, че припоят не хваща върху метала, от който са направени батериите и от там грееш с нулев ефект. С ортофосфорна киселина припоят хваща върху метала, но изисква допълнително неутрализиране с основен разтвор след работа, защото колкото да е слаба тая киселина, просто е киселина. Аспиринът не е препоръчителен - лош мирис, дим. Кабелите окислени, които трябва да запоявам - с каучукова изолация ги топвам в това и после обезвреждам киселината. Един ръждопреобразувател например има такава киселинка. Има и флюсове, мисля че червеният/синият на Спойко би трябвало да свърши работа, но не съм го ползвал. Но не поя батерии обикновено, само рядко и инцидентно.
Иначе нагряването наистина може да скапе батериите. За това се работи бързо и с правилният флюс. Има апарати за точкови заварки, но малко хора имат такива или могат да ги направят. И не са евтини.
  • 1
  • 2

Тема "живот за динозавъра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: