• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 33
Всички въпроси за вилата.
badves - специалист
Stefan2000 написа:
Така е. Това е много сръткава и тежка работа, особенно ако са малко хора и се работи само след работно време и почивните дни. За да има видим отмет, си трябват хора.
Колега покажи до каде си стигнал,стълбата много ми хареса.
ZEDYCUS - майстор
Ако не ти стигне гранита, зад Нек Пловдив до Тец север има изхвърлени огромни купчини камъни, лошото че не са дялани, в движение ми се видяха и някои обработени. :razz: Имах през седмицата малко работа там и ми се набиха в очите.
Обекта добива вид, браво. :partyman:
Stefan2000 - специалист
badves написа:
Stefan2000 написа:
Така е. Това е много сръткава и тежка работа, особенно ако са малко хора и се работи само след работно време и почивните дни. За да има видим отмет, си трябват хора.
Колега покажи до каде си стигнал,стълбата много ми хареса.
Не искам да ти размивам темата с моите истории. Качил съм още снимки от почивните дни в албума в Снимка. Може да ги погледнеш.
На мене турските керемиди за сега ми ги подаряват :roll: Лошото е че дават много фира и при транспорта и при съхраняването. Представям си какво ще е като тръгнат и към покрива.
За обкова ще те свържа с познат човек, ковач от Сливен. За панта май искаше около 30-40 лева. Кован пирон по 50ст. Праща нещата по БДЖ. Ти ще си направиш сметка какво искаш и колко ще ти излезе.
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0409.jpg
Прикачен файл:
Photo-0410.jpg
Времето се захлади малко и започвам пак.
Stefan2000 - специалист
Ааа, да не искаш да кажеш че си проспал лятото :wink: Но нещата стават.
Беше си златно време за строеж, със само ден-два дъждовни.
Caxo - специалист
Колега, интересувам се с каква скорост се зида такъв дувар? Също така на суха зидария ли караш или пълниш с циментов р-р посредата, ако е така можеш ли да дадеш приблизителна разходна норма за 1кв. м зидария на 50см зид( или на колкото правиш твоя) И последно :-D какво ти представляват основите ?

Става страхотно :supz:
Бат Иво - специалист
badves написа:
Бавничко става ама работя сам ,особено като съм на скелето но нали не гоня надница а и съм хоби-каменар.Тежка работа е, ако трябва с каменарство да си вадя хляба жив съм умрял .Благодаря за подкрепата . :cry:
Не си виновен че живееш и работиш в България.
Такъв дувар с двойно лице върви 65евро м2 до 1,50 височина .
Над тази височина 80-90е. м2.
Т.е. хората с древни занаяти по белите държави няма как да умрат от глад!
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0411.jpg
Caxo написа:
Колега, интересувам се с каква скорост се зида такъв дувар? Също така на суха зидария ли караш или пълниш с циментов р-р посредата, ако е така можеш ли да дадеш приблизителна разходна норма за 1кв. м зидария на 50см зид( или на колкото правиш твоя) И последно :-D какво ти представляват основите ?

Става страхотно :supz:
:?
Колега скороста е относителна около 1-2квадрата ,аз я зидам с цемент и пясък 1към3.Основите зависи от височината ,моите са 0,80 /100см бетон с арматура ф14
Стефко - специалист
Бат Иво написа:
badves написа:
Бавничко става ама работя сам ,особено като съм на скелето но нали не гоня надница а и съм хоби-каменар.Тежка работа е, ако трябва с каменарство да си вадя хляба жив съм умрял .Благодаря за подкрепата . :cry:
Не си виновен че живееш и работиш в България.
Такъв дувар с двойно лице върви 65евро м2 до 1,50 височина .
Над тази височина 80-90е. м2.
Т.е. хората с древни занаяти по белите държави няма как да умрат от глад!
А има ли клиенти в България за тия цени? Веднага ставам каменар. За 3 дни се правя месечната заработка за момента. Останалите 27 дни съм на печалба.
Caxo - специалист
badves написа:
Колега скороста е относителна около 1-2квадрата ,аз я зидам с цемент и пясък 1към3.Основите зависи от височината ,моите са 0,80 /100см бетон с арматура ф14
Предполагам 80см дълбочина и 1м ширина...Цялото това нещо го пълниш до кота 0 с бетон(стрива ми се много :?) или само дъното 20-30см и нагоре зид ?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 33

Тема "Ограда от дялан камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: