Любими те ми , сега остава правилно за ги позиционираш и зацепиш , тоест стержина вътре във вентила трябва да застане както трябва според посоката на флоидите.С кое контролерче ще я въртиш задвижката , ти ли беше споменал за Интиелското Ако е то , чети добре упътването , има 2 -3 неща важни , едното е правилно свързване на 220 волта (защото има и 24 в) , другото е определяне на сигнала -външен или вътрешен , скоростта на въртене също .Най добре тренирай с вентила преди да бъде монтиран , после ще оплескаш нещата .
Е това е проблема, коя е посоката, която трябва да следвам, за да получа това, което трябва, за да раоти системата нормално.
Мисля да го вържа този винтил след Ладомата, точно след филтъра на връщащата вода, като позицията му е обратно Т.
Така ли е?
Тази де , само на бойлера добавяш помпа , и на двете помпи (радиаторна и бойлерна ) слагаш пружинни възвратни клапи -1 цол .Помпи 25/4 ти стигат , има китайски ли бяха едни зелени на супер цена .Вентила както седи на снимката -така го сложи , като голямата овална част на стержина във вентила да е застанал по средата на левия и долния отвор на вентила .Горещата вода в случая идваща от котела се пада левия отвор , долния отвор е за охладена вода свързана на байпас с връщащата вода , и десния отвор на вентила ти е вече смесената вода -там свързваш радиаторната помпа .При така поставен стержин точно по средата , задвижката също трябва да се е врътнала до средата , махаш капачето на ръчната врътка на задвижката -там се крие болче за нейното затягане към вентила .Астарожно с мебелите че са крехки .Десния отвор на вентила винаги седи отворен , затварят или отварят се само левия и долния , при движението на стержина. Тествай и кажи кво стана че,жена ти ще започне да ревнува от вентила .
Помпи имам, Алфа2 за радиаторите и Basic за бойлера.
На снимката по-долу съм се опитам да нарисувам трипътния и помпата за радиаторите.
А помпата за бойлера ще бъде веднага след трипътния вентил, на мястото на коляното...
Така ли трябва да бъде?
Смесителния вентил може да се сложи там където ти виси едно синджирче , а помпата за бойлера трябва да взима вода много по рано -още от изхода на котела , там ония меден извод дето ходи нагоре и минава на ППР за какво беше -там някъде вземи за бойлера .